Zilele protecţiei solare

Oricât ar suna de dur, trăim într-o societate în care femeile încă nu conştientizează că şedinţele la solar le-ar putea îmbolnăvi. Şi se feresc de soare doar dacă doctorul le atrage atenţia că ar putea îmbătrâni mai devreme, nicidecum că s-ar putea confrunta cu un cancer de piele. Pur şi simplu, se bazează pe faptul că lor nu li s-ar putea întâmpla şi că maladia îi va ocoli. Nimic mai fals. Trăim vremuri în care bărbaţii nu folosesc creme de protecţie solară pentru că li se pare mai degrabă un obicei femin. Cât despre a se prezenta la medicul dermatolog şi a-şi verifica aluniţele, statisticele nu sunt îmbucurătoare. Este concluzia la care am ajuns, după ce Oana Spanu, medic dermatolog şi Laboratoarele La Roche Posay ne-au făcut o vizită în redacţie.

Un studiu efectuat de Laboratoarele La Roche-Posay şi IPSOS în 23 de ţări pe un eşantion de 19 569 de persoane, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 15-65 de ani, menit să cerceteze atitudinile şi percepţiile faţă de expunerea solară şi prevenţia cancerului cutanat a demonstrat că: doar 88% dintre participanţi conştientizează că riscul apariţiei cancerului de piele este strâns legat de lipsa protecţiei solare în timpul expunerii la soare; 1 din 2 persoane nu a fost niciodată la un control al aluniţelor la dermatolog; doar 1 din 3 persoane îşi verifică propriile aluniţe cel puţin o dată pe an.

Pentru a educa publicul ce înseamnă o protecţie solară eficientă şi totodată pentru a preveni apariţia cancerului de piele, La Roche Posay demarează  pentru al doilea an consecutiv, campania internaţională DEVINO UN SKINCHECKER.

Astfel, întrucât protecţia solară şi controlul dermatologic joacă un rol esenţial în prevenţia acestei maladii, Laboratoarele La Roche-Posay au dezvoltat pe lângă produsele cu SPF pentru piele sensibilă Anthelios XL şi Campania Zilele Protecţiei Solare, în cadrul cărora poţi beneficia de o consultaţie gratuită la dermatolog pentru verificarea aluniţelor.

Ȋn perioada 15 mai – 30 iunie 2016, te poţi prezenta la o consultaţie gratuită (în limita locurilor disponibile) la dermatolog pentru verificarea aluniţelor. Trebuie doar să intri pe www.protectiasolara.ro, sa selectezi orasul de unde ești și să faci o programare. Peste 250 de medici dermatologi parteneri din peste 40 de oraşe participă la Zilele Protecţiei Solare.

Pentru sănătatea ta şi a celor dragi, acordă-ţi câteva minute pentru a descoperi dacă aluniţele tale sunt în regulă. În plus, informează-te mai mult despre importanţa de a folosi produse cu SPF, nu doar când te expui la plajă şi nu doar vara.