Zborul cu balonul cu aer cald, o experiență inedită ce poate fi încercată și în România

Pandemia și un an de restricții sanitare și de mișcare ne-au făcut să apreciem clipa, bucuria de a călători și de a re-descoperi România. Dacă nu ai planuri de Rusalii ( în week-end-ul 19- 21 iunie), iată câteva sugestii!

Zborul cu balonul are o tradiție de peste 200 de ani și în ziua de azi continuă să fie cea mai sigură formă de transport aerian. Se poate zbura între 500-1000 metri sau chiar la peste 2.000 metri. Dacă te-ai hotărât să încerci o astfel de experiență, nu doar că te vei bucura de o plimbare incredibilă, dar poți face cele mai spectaculoase fotografii. Vei zbura deasupra depresiunii Târgu Secuiesc, numită și Depresiunea Râului Negru sau Depresiunea Brețcului. Depresiunea este delimitată la nord-est de Munții Bodoc, la est de Munții Nemirei, la vest de Munții Brețcului și la sud de Munții Întorsurii.

Și tot aici turiștii vor putea merge la un observator de urși amenajat în Munții Bodoc, un loc de unde orice curios poate observa comportamentul ursului carpatin în habitatul lui natural, în siguranță, și fără a-l deranja. Programul durează circa 2 ore, de după amiază spre seară, atunci când urșii pornesc în căutarea hranei.

Iar după ce te vei sătura de atâta stat pe loc, poți face o drumeție la Cheile Vârghișului**- cu vizitarea Peșterii Orbán Balázs și observarea liliecilor în locul de habitat, Gaura Tătarilor, Șura Cailor.

Continuându-ți vizita prin Ținutul Covasnei, la 27 km de Covasna, în comuna Dalnic vei descoperi „My Lake”, construit de scafandrul Jenő Szabó. Pasionat de lumea subacvatică, acesta și-a construit propriul lui lac la Dalnic. A lansat un proiect unic în România, Dr. Peștișor, care oferă copiilor cu diverse deficiențe o combinație inedită de terapii multisenzoriale în lacul artificial. Și stai așa, că mai am ceva trăznet să-ți spun: în acest loc există și o BERARIE SUBACVATICĂ! Da, ai auzit bine! Un concept nou, nemaiîntâlnit în Europa, o berărie subacvatică unde te poți bucura de o bere artizanală și de o experiență unică.

Oferte de cazare în care sunt incluse și câteva pachete speciale

Aflat în mijlocul naturii, într-un peisaj deoasebit de pitoresc, Hotelul Clermont din Covasna constituie locul ideal pentru a evada din viaţa cotidiană agitată. Oferta lor? Pachetul „Relaxare în natură” este alegerea ideală pentru un concediu de odihnă şi relaxare la hotel.

Tot pentru sărbătoarea de Rusalii, Hotel Căprioara**** din Covasna te îmbie cu pachete de 3 nopţi de cazare, cu mic dejun, prânz, cină și un prânz festiv în ziua de Rusalii; 15 % discount la procedurile SPA, etc.

O altă opțiune?  Hotel Covasna***. Pachetul lor de Rusalii cuprinde 3 nopţi de cazare cu mic dejun, prânz, cină și prânz festiv în ziua de Rusalii. În plus, beneficiezi de 15 % discount la procedurile SPA și acces gratuit: bazin hidro-kineto-terapie, jacuzzi exterior, zona SPA. Mai multe detalii pe https://visitcovasna.com/

Categorii Lifestyle