Winter Glam: Cum să te machiezi pentru petrecerile sezonului

În perioada sărbătorilor trebuie să strălucim, cu siguranță, iar dacă te numeri printre persoanele care caută un look de efect, însă fară prea mult efort, clasicul machiaj glam ți se va potrivi fară îndoială. Află cum îl poți realiza rapid de la Maria Ștefan – Beauty Editor & Make-Up Artist.

Atunci când vorbim despre un machiaj care urmează să fie purtat în cadrul unei petreceri, vorbim, inevitabil, de rezistență. Ca întotdeauna, fondul de ten și modul de aplicare al acestuia joacă un rol important în obținerea unui look flawless. Deși texturile dewy și translucide se mențin în topul preferințelor marilor podiumuri, alegerea ideală pentru un machiaj rezistent este un fond de ten care promite să nu te lase la greu. Cu alte cuvinte, Giorgio Armani Power Fabric (Douglas, 257 lei).

Joacă-te la nivelul tenului cu umbre și lumini pentru a crea contrast, profunzime și dimensiune folosind Kevyn Aucoin Contour Book: The Art of Sculpting & Defining Vol III (Douglas 263 lei), o paletă ideală chiar și pentru machiajul ochilor (pe timpul zilei). Nuanțele de sculpting te vor ajuta să iți conturezi perfect tenul datorită formulei fine și pigmentate, iar iluminatoarele și fardul de obraz vor completa cu success machiajul. Nu uita că fardul de obraz este un element esențial în cazul în care să adaugi un strop de prospețime întregului look.

La nivelul pleoapelor alege nuanțe cu finish satinat, perlat sau metalic, iar în funcție de intensitatea pe care ți-o dorești poți opta pentru tonuri închise de maro, chiar și gri (Givenchy Prismissime – Sephora – 287 lei) , sau texturi fine în nuanțe prețioase (Melkior Metal Fusion 89,90 lei). Păstrează machiajul într-o zonă clean, minimalistă. La final, poți miza pe mascara pentru o privire definită, iar pentru o intensitate maximă aplică două straturi.

Rujul roșu este de departe cel mai dorit în această perioadă. Textura acestuia poate fi cremoasă mată sau glossy, în funcție de preferințele tale. Însă, atunci când vine vorba de rezistență și confortul buzelor, sugestia mea este  Lancome L’Absolu Rouge Ruby Cream, 146 lei . Opțional, pentru un efect de volum, poți aplică puțin gloss pe centrul buzelor.

Spuneam că este momentul perfect de a să străluci, așadar, în completarea look-ului, propunerea mea este să acorzi puțină atenție și decolteului sau umerilor, zone pe care le poți pune în evidență cu ajutorul pudrei pulbere Urban Decay Cherry Scented Sparkling Body Powder (Sephora, 166 lei).