#WelomeToMyStudio: Pantofii care spun o poveste

diane marie studio

Ca orice poveste în care s-a pus suflet, și istoria brandului de pantofi Diane Marie a început cu… a fost odată ca niciodată… o corporatistă care visa să lucreze și să creeze ceva extrem de frumos în lumea pantofilor. Și asta mai ales că părinții Dianei Nedea (pentru că despre pantofii care spun o poveste Diane Marie vorbim aici) au făcut parte mereu în această industrie. Așa că, la un moment dat, ea a dat excelurile pe pensule și schițe cu tocuri amețitoare și cifrele seci pe desene migăloase, artistice.

Am stat de vorbă cu Diana despre cât de greu se pictează niște modele de pantofi din piele, despre cât de mult se personalizează fiecare pereche în funcție de clienta care i-a comandat și despre modelele pe care le așteptăm în magazine în următorul sezon. „Îi încălţăm pentru că astfel ne simţim mai frumoase, mai puternice, mai atrăgătoare, ca apoi să devină pantofii care spun ceva despre tine. O poveste. Și care ne vor purta apoi către noi poveşti”, spune designerul Diana Nedea despre pantofii din colecțiile Diane Marie.

Diane Marie pantofi

Cum a început istoria brandului?  

Istoria brandului Diane Marie a început acum șase ani. Provin dintr-o familie cu tradiţie în industrie şi toată copilăria mi-am petrecut-o prin fabrici de încălţăminte şi îmbrăcăminte. Pentru mine, totul a început cu exceluri şi s-a finalizat aşa cum trebuia, cu desene, imprimeuri şi poveşti frumoase pline de culoare.

De ce se numesc „pantofi cu poveste”?  

Toţi pantofii au o poveste sau ne duc într-o poveste, iar pantofii pictaţi reprezintă poveştile noastre la picioarele noastre. Îi încălţăm pentru că ne simţim mai frumoase, mai puternice, mai atrăgătoare, ca apoi să devină pantofii care spun ceva despre fiecare. Ei ne poartă către noi poveşti.

Cât de mult se personalizează pantofii? Cât durează pictatul?  

Pantofii se pot personaliza atât în ceea ce priveşte culoarea şi materialele folosite, cât şi cu detalii referitoare la mărime. Pantofii pictaţi sunt preferaţii noştri. Imaginaţia este singura limită, iar clientele noastre nu încetează să ne uimească cu ideile lor creative. Am creat pantofi de mireasă pentru nunţi tematice, pantofi pictaţi cu detalii personale ale viitorilor miri, dar şi pantofi cu teme diverse pentru o zi inedită la birou. Durează între 2 şi 7 zile pictarea pantofilor, în funcţie de complexitatea desenului şi de tehnica folosită, timpii de uscare etc.

diane marie studio pantofi

Câte modele diferite imaginezi în fiecare sezon?  

Fiecare sezon are cel puţin 20 de modele noi. Ţinem cont de trenduri, de feedback-urile primite în sezoanele anterioare şi încercăm să oferim o gamă cât mai diversificată în ceea ce priveşte confortul (înălţimi de calapoade, tocuri diferite  etc). De-a lungul sezonului însă apar variaţii ale celor 20 de modele de bază şi ajungem şi la 40-50 de produse unice în colecţiile noastre.

Care sunt cel mai dificil de realizat modele? 

Sunt modele simple şi modele dificile, însă le privim mai mult ca o provocare şi nu ca pe o dificultate. Cu cât sunt mai multe piese componente într-o pereche de pantofi, cu atât devin mai minuțiosi – trebuie ţinut cont de simetrii, de faptul că pielea naturală se întinde diferit şi permanent trebuie verificată simetria perechii.

Care sunt cele mai vândute? 

Anul acesta, în mod cert vedeta este tocul gros: pantofii cu vârf ascuţit şi tocuri groase îmbrăcate în piei imprimate şi pline de personalitate, sandale simple cu aceleaşi tocuri groase colorate, dar şi balerini cu fundiţe supradimensionate.

Ce s-a schimbat în ultimii ani în ceea ce priveşte preferinţa pentru un anume tip de pantofi? 

S-a renunţat demult la platouri, însă tendinţa este spre tălpi groase, ortopedice. Ce am observat noi este că din ce în ce mai mult primează confortul: indiferent cât de frumoşi sunt pantofii, dacă nu ne ajută să rămânem cu zâmbetul pe buze toata ziua cât îi purtăm nu sunt ai noştri!

Care a fost cea mai simpatică întâmplare legată de o pereche de pantofi? 

Una dintre cele mai simpatice comenzi ne-a rămas în suflet: pentru o şedinţă foto aniversară a unui cuplu cu un copil, am creat balerini şi botoşei pentru copil, personalizaţi cu celebrii Minions. Partea cea mai simpatică este că personajele din desene animate aveau trăsăturile celor care îi purtau.

Planurile pentru 2017… sunt orientate către magazinul nostru online – ne dorim să venim mai aproape de clienţii din toată ţara şi în curând să putem livra şi internaţional.

Diane Marie pantofi cu poveste

Găsim pantofii semnaţi Diane Marie în…  magazinul Diane Marie din Centrul Vechi, în Intrarea Şelari Nicolae 4, online pe www.pantofidianemarie.ro, dar şi în Giurgiu, Vâlcea, Sibiu, Timişoara, Târgu Mureş, Drobeta Turnu Severin în magazine partenere.

Diana Nedea
Diana Nedea

CITIȚI ȘI:

#WelcomeToMyStudio – „Bijuteria contemporană este una dintre stațiile la care m-am oprit”: interviu cu designerul Daniela Popa