#WelcomeToMyStudio: Most Precious Jewelry și bijuteriile arhitecturale

most precious

Le-am zărit pentru prima dată într-o vitrină, la o galerie. Și mi s-au părut cumva potrivite acolo, între tablouri și obiecte de artă: bijuteriile Most Precious au ceva din construcția unei clădiri contemporane (ca pandantivul Cubus), un strop de rigoare din geometrie (ca cerceii Tube) și mult farmec și culoare cu pietre galbene și verzi, ca niște bomboane enorme. Am stat de vorbă cu Monica Stănescu, designer de bijuterii contemporane, despre metale prețioase, despre inspirație și piese unice care te pot reprezenta la fel de bine ca o carte de vizită.

De ce Most Precious Jewelry? Cum a apărut ideea acestei linii?

MOST vine de la MOnica STănescu, iar Precious a rezultat din faptul că lucrez cu metale și pietre prețioase.

Ce știai despre bijuterie contemporană, ce știai despre un astfel de business atunci când te-ai apucat de afacere? 

Bijuteria m-a pasionat dintotdeauna, cât despre cea contemporană am descoperit-o atunci când, lucrând diverse piese de bijuterie, am încercat cumva să ies din tipare. Businessul l-am prins tot din mers și în contiunare învăț. Nu este ușor dar, având în vedere că am lucrat zece ani în advertising, am un oarecare feeling despre cum trebuie procedat.

Inel-Nugget

Care a fost cea mai dificilă etapă?

Nu știu exact cum este la alții, dar pentru mine cel mai dificil a fostsă-mi conturez propriul stil, să găsesc acea unicitate care te diferențiază de rest.

Cum arată moodboardul obișnuit pentru o colecție Most Precious? 

Mai întâi încerc să iau pulsul pieței, apoi să anticipez care va fi tendința următorului sezon, pentru ca la final să fac ceva cu totul diferit! :))) Bineînțeles că în tot procedeul acesta nu îmi uit publicul și țin cont și de părerile clientelor mele.

most precious

Care sunt materialele cu care ți-ar plăcea să lucrezi, dar nu ai avut încă ocazia?

Mi-ar plăcea să încerc, măcar o dată, să lucrez cu rășină și email.

Ce poveste spun bijuteriile tale despre femeile care le poartă?

Atunci când porți o bijuterie Most Precious alegi să ieși în evidență printr-o piesă statement. Clienții Most Precious sunt oameni deschiși, care iubesc mul viața și cărora le place să arate cine sunt, care le este personalitatea. Prin urmare, bijuteriile pe care le aleg îi reprezintă.

ring most precious

Ce colecție vom purta în acestă vară? Care a fost sursa de inspirație?

Încă nu vreau să divulg care va fi noua colecție, trebuie să rămână o surpriză, ce pot să promit însă este că va fi… Most Precious!

De ce ar trebui să alegem o bijuterie de autor în loc de un produs de masă?

Atunci când locuiești într-un oraș mare, anonimatul este rege, iar setea de a ieși în evidență este cu atât mai mare. Cu un produs pe care îl regăsești la jumătate de milion de oameni nu cred că acest lucru este posibil. Mai există și alte beneficii suplimentare, cum ar fi calitatea materialelor și faptul că pot fi custom made, iar în acest caz chiar ai o bijuterie care nu numai că e unică, dar te și reprezintă în totalitate.

cercei most precious

Ce nu știm despre Monica Stănescu?

Hmm, că să aflați mai multe despre ea trebuie să veniți la unul dintre evenimentele de design la care participă și să o întrebați personal. 🙂

Unde se găsesc bijuteriile tale? 

Se găsesc pe www.mostprecious.ro sau la diverse târguri de design pe care le postez din timp pe pagina mea de facebook www.facebook.com/mostprecious.ro.

Monica Stănescu
Monica Stănescu

Foto: www.mostprecious.ro