#WelcomeToMyStudio: despre genți făcute cu multă pasiune, cu Laura Olaru

Laura Olaru genti

Laura Olaru zâmbește mult. E tonică, simpatică și plină de viață. Așa, ca o persoană căreia îi place mult ceea ce face. Și care pune multă pasiune și îndrăzneală în creațiile sale. De la un plic pe care l-a cusut doar pe laterale (când nu știa nici cum se coase un nastrure, așa cum spune chiar ea) și până la câteva linii minunate de genți colorate pentru o vară veselă și rucsaci numai buni pentru vacanță a fost un drum de mai bine de cinci ani de zile. Cum a început povestea unei iubitoare de genți, ce așteptăm să vedem în rafturi sezonul acesta? Am stat de vorbă cu Laura Olaru, fondatoarea brandului cu același nume (www.lauraolaru.ro).

Laura Olaru
Laura Olaru

Cum a început istoria brandului? 

Încet, timid… dar foarte hotărâtă, am început această poveste care îmi poartă numele fix acum cinci ani. Întâi „m-am jucat” cu mine, cu avioanele din capul meu. Apoi prietenele mele au văzut ce a ieșit. Și și-au dorit și ele. Atât mi-a fost! Am purtat primul meu plic cu atâta mândrie, atitudine şi îndrăzneală de ai fi crezut că eu am inventat marochinăria.

Care a fost cel mai dificil moment? 

Ah, momente dificile??? (Râde.) Păi eu habar nu aveam să cos un nasture, darămite o geantă întreagă! Dar răbdarea (a mea şi a celor din jur), plus multă multă consecvenţă m-au adus în acest punct în care sunt astăzi.

Laura Olaru geanta

De ce genţi? Care este geanta care a dat startul tuturor colecţiilor?  

Sincer, destabilizam constant bugetul familiei, din pasiune şi mai ales dragoste pentru genți. Și asta pentru că am considerat dintotdeauna că geanta este accesoriul care îţi completează şi îți schimbă starea. Am început cu cea mai simplă piesă posibilă, un plic cusut pe laterale, necăptușit şi fără nici o furnitură… Însă piesa de rezistenţă a fost şi rămâne geanta triunghi pe care am conceput-o acum trei ani (un model similar propune Balenciaga în colecţia 2017/2018).

Laura Olaru genti triunghi

Câte modele diferite imaginezi în fiecare sezon?  

Îmi pot imagina multe tare, apoi fac tot felul de desene nebune care rămân la stadiul de irealizabil (zâmbește) apoi adaptez, revin la purtabil… În final, cam trei-patru piese devin palpabile. Pentru vara aceasta am realizat un sac din denim uşor de purtat, comod, plus o geantă din fetru cu piele concepută special pentru Meli Melo Paris.

Care sunt cele mai greu de realizat modele? 

Cred că nu modelele sunt dificile, ci ideile! Să apară și să fie realizabile!

Laura Olaru rucsac

Ce s-a schimbat în ultimii ani în ceea ce priveşte preferinţa pentru un anume tip de geantă / modul şi obişnuinţa de cumpărare?

Îmi respect şi îmi iubesc clientele! Eu una am cliente fidele care au cumpărat şi plicurile de la începuturi şi genţile de azi, practic au fost alături de evoluţia mea în toți anii aceștia.

Planurile pentru 2017 includ…  

Mă pregătesc deja pentru sezonul următor, viitoarea colecţie Laura Olaru o să va placă mult. Parol!

Laura Olaru geanta rosie

Găsim genţile semnate Laura Olaru…  

… peste tot! (Râde.) Am un atelier tare frumos pe Basarabia, 250, zona Titan, unde vă aştept cu drag. Apoi, gențile le găsiți în magazinele Cărtureşti Verona, Galeria Galateca, RoLand, Hotel Marriott, dar și pe site-uri www.lauraolaru.ro, www.welovecouture.ro, www.endra.ro, www.moja.ro, http://www.alestde.paris.

Laura Olaru colectie genti

Foto: pagina de Facebook Laura Olaru, arhiva personală

CITEȘTE ȘI:

Welcome to My Studio: Blossom Dress