#WelcomeToMyStudio: Coca Zaboloteanu și pantofii care ne fac să visăm

coca zaboloteanu sandale

„Pantofii sunt o declaraţie de stil, dezvăluie mult din personalitatea celei care îi poartă, nu sunt doar un simplu accesoriu”, spune designerul Coca Zaboloteanu. Așa că ea încearcă, în toate colecțiile și modelele imaginate, să spună o poveste potrivită fiecărei cliente. În 10 răspunsuri scurte, designerul român ne-a spus cum a început relația ei cu moda, cât de greu este să fii un tânăr designer în mediul competitiv de astăzi și… câte perechi de pantofi semnați Coca Zaboloteanu (www.cocazaboloteanu.ro) are în dulap.

Cum a început povestea ta cu moda? 

Am ales moda din pasiune, sunt o persoană creativă şi m-a atras ideea de a putea experimenta, pentru mine moda înseamnă o mare libertate şi o evadare într-un univers foarte colorat.

De ce pantofi? 

Pantofii sunt esenţiali într-o ţinută impecabilă. Iar eu am considerat că modelele existente la vremea respectivă erau absolut plictisitoare, era nevoie de culoare, de texturi noi.

coca zaboloteanu fashion

Câte modele ai imaginat de-a lungul anilor? Care dintre ele a avut cea mai simpatică poveste? 

Probabil sute de modele, sunt mereu în căutare de materiale noi şi interesante, diferite, îmi place să mă joc cu nuanţe şi detalii subtile.

Ai avut vreun moment, de-a lungul activităţii, când ai vrut să renunţi? Cum ai mers mai departe? 

Am avut multe momente când am vrut să renunţ, dar nu cred că altă profesie mi s-ar potrivi la fel de bine, îmi place foarte mult ceea ce fac şi simt că mai am multă energie de oferit în acest domeniu. Întotdeauna am fost concentrată doar pe aspectele pozitive, nu a fost un drum uşor, au fost multe obstacole dar am fost foarte motivată să le depăşesc.

coca zaboloteanu pantofi piele

Care a fost cea mai fericită întâmplare din cariera ta de designer?  

Cea mai mare realizare este să muncesc cu plăcere în fiecare zi şi că pot să transmit bucuria mea clientelor.

Ce poveşti spun pantofii despre femeile care îi poartă? 

Pantofii sunt o declaraţie de stil, dezvăluie mult din personalitatea celei care îi poartă, nu sunt doar un simplu accesoriu.

Pantofii Coca Zaboloteanu sunt destul de coloraţi. Ai avut şi cereri să fie mai neutri, la comandă? Cum i-ai armoniza într-o ţinută de birou?  

Pantofii Coca Zaboloteanu sunt versatili, feminini şi delicaţi, pot fi integraţi cu uşurinţă într-o ţinută de birou. La fiecare colecţie nouă avem piese statement dar şi foarte multe modele uşor de asortat dar nu lipsite de personalitate.

coca zaboloteanu design

Câte perechi de pantofi ai? Îţi mai cumperi şi din alte părţi sau îi porţi doar pe cei creaţi de ţine? 

Iubesc pantofii, aşa că am foarte multe perechi, nu ştiu exact câte, dar port doar pantofi Coca Zaboloteanu.

Vara această vom purta… 

… orice ne face să ne simţim bine şi ne pune în valoare.

coca zaboloteanu pantofi

Găsim produsele tale în …  

…. showroom-ul Coca Zaboloteanu şi pe site www.cocazaboloteanu.ro.

coca zaboloteanu

CITEȘTE ȘI:

#WelcomeToMyStudio – Atenție la șosete! Interviu cu Bogdan Voiculescu, fondatorul Madam Mitza