WANTED: artiști talentați – Call For Artists – Qollection 2020

qollection

Atenție! Se caută 12 designeri talentați. Se oferă recompensă: o colecție nou-nouță și un premiu de 1.000 de euro. Dacă îi zăriți cumva prin oraș, vă rugăm să-i predați juriului Call for Artists de la Qreator pentru evaluare.

Desigur, spre deosebire de Wild Wild West, artiștii pot veni să se „predea” și singuri juriului Call for Artists for Qollection. Și, fără glumă, compețitia lansată de Qreator își propune să-i descopere în următoarele luni pe cei mai pasionați designeri & artiști care să imagineze piese uimitoare – de la haine, bijuterii, genți, obiecte decorative pentru casă până la tehnologii și lucruri inovative care ne pot schimba lumea în care trăim.

call for artists

V-am stârnit curiozitatea? Bun. Pentru că nu spune nimeni că va fi o competiție ușoară. Platforma Call for Artists de la Qreator va încuraja duelul creativ între artiști, iar temele cu care aceștia trebuie să lucreze pentru proiect sunt, pe cât de interesante, pe atât de provocatoare. Așadar, s-ar putea ca la final de competiție să vedem în casa  Qreator un produs vestimentar care să fie realizat dintr-un material rezistent peste timp sau unul care să facă față cu brio schimbărilor de sezon sau poate chiar o colecție de obiecte multifuncționale (Resisting Fast Fashion). Ar fi posibil să zărim, pe rafturile Qreator, lucruri vechi reinventate, dar cu un filtru actual, inspirate de fuziunea și relația dintre vechi și nou (Back to the Future), un obiect care să provoace toate simțurile, de la văz, auz și gust (Multi-Sense Design) sau, de ce nu, obiecte care vor rezolva o problemă socială, fie că este vorba despre materiale reciclate, accesorii care servesc unei cauze nobile sau design vestimentar pentru diferite tipuri de conformații corporale (Solve a Problem).

Sau, și mai bine, le vom avea la dispoziție pe toate acestea la un loc. Practic, timp de un an, 12 artiști români emergenți vor imagina, în fiecare lună, în colaborare cu Qreator, câte o serie Qollection. Artiști, vă simțiti pregătiți? Înarmați-vă cu cele mai ascuțite creioane, cu cele mai performante tablete grafice și cu cele mai cool materiale și tipare. Dar, mai ales, lăsați-vă imaginația să prindă aripi. Pentru că puterea creativității poate schimba lumea. Și chiar și eroii din Vestul Sălbatic câștigă lupta nu doar cu o armă, ci mai ales cu inima.

La ce categorii te poți înscrie? Sunt 4 categorii: design vestimentar, design de accesorii (bijuterii, genți etc), design de obiect (home & deco, grafică), design & tech (noi tehnologii, noi materiale, AR, code-based design etc).

Cum poți participa? Înscrie pe platforma Call for Artists conceptul produsului gândit de tine, împreună cu numele acestuia. Grăbește-te și înscrie-ți ideea creativă până pe data de 15 noiembrie și poți face parte din artiștii Qollection care vor semna colecțiile pentru lunile ianuarie și februarie 2020. Iar pentru restul lunilor anului 2020, înscrierile rămân deshise până pe 15 martie.

Qreator produce și lansează colecția după conceptul & designului participantului și oferă și un premiu de 1.000 euro (câștigătorii vor fi anunțați în 3 etape). Juriul este format din Mirela Bucovicean, Răzvan Mercan (Monocult) și Tammy (Lelograms). Produsele vor fi disponibile în ediție limitată la Qreator timp de o lună.

 

Qreator X Qollection

Qreator susține comunitățile creative locale și devine loc de întâlnire pentru creatori la început de drum și artiști consacrați. În 2018, Qreator a lansat seria Qollection, care, până în prezent a inclus piese semnate de artiști locali consacrați – Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Șoseta 3, Laura Olaru, Victoria Finală, Maria Pălăria, Zarug, în colectii – capsulă, disponibile în ediție limitată la Qreator. Mai multe detalii găsiți pe www.qreator.ro.

Categorii Lifestyle