Vrei să lucrezi în industria modei? Iată care sunt cele mai bune programe de studiu din lume

Să lucrezi în modă nu e cum vezi în filme – nu o să îți facă cineva un makeover și nu o să ajungi peste noapte în redacția Vogue sau la fashion party-uri cu vedetele industriei. Nu e mereu glamourous (deadline-urile strânse sau căratul a zeci de kilograme de haine și accesorii pentru un shooting sunt numai câteva dintre exemple), însă îți spunem noi – merită din plin!

FASHION ME este un târg ce va reuni universități de top din lume, care urmează să vină la București pe 25 noiembrie pentru a prezenta ofertele de cursuri. La târg vor fi prezente atât universități din afară țării (școli de la care au absolvit nume sonore din industria modei, precum Domenico Dolce sau Franco Moschino), cât și universități locale, din București și Cluj-Napoca. Poți alege dintre cursuri de design, fotografie, marketing, advertising, comunicare audiovideo, business de produs, minimastere etc.

Iata lista completă a universităților participante la târg.

INSTITUTO MARANGONI – MILANO

Printre absolvenții celebrii ai Instituto Marangoni se numără Domenico Dolce și Franco Moschino, așa că vei fi în companie bună dacă vei urma cursurile propuse de ei. În plus, universitatea se mândrește cu o rată de plasare de 90%, mai exact, ai șanse enorme să pui mâna pe un job în industrie odată ce ai absolvit.

Cursuri pe care le poți urma:

Facultăți de 3 ani

Fashion styling & visual merchandising

Fashion design & accessories

Fashion design & menswear

Fashion design & womenswear

Cursuri scurte de 3 săptămâni:

Fashion buying

Fashion business

Fashion image & styling

ESMOD – PARIS

Ce poate fi mai poetic decât să urmezi studii de modă în Paris? Universitatea Esmod ține cursuri în unele dintre cele mai cunoscute cartiere pariziene – lângă Boulevard Haussmann (unde sunt localizate celebrele department stores Galeries Lafayette și Le Printemps), în zona Pigalle-Montmartre (printre cele mai boeme zone ale Parisului) și Opera-Madeleine (centrul orașului).

Studenții beneficiază de asemenea de consiliere din partea unor oameni de succes din industria modei, care sunt guest speakers la cursuri.

Cursuri pe care le poți urma:

Fashion design & creative courses

Fashion business

Director of international development fashion & luxury (curs de masterat)

BAU – ROMA

Motto-ul Universității BAU din Roma este Acta non verba” – cursurile sunt aplicate, nu doar teoretice, astfel încât studenții să poată avea încă din timpul studiilor o experiență cât mai apropiată de un job real în industia modei.

Cursuri pe care le poți urma:

Mini-master luxury & fashion

Mini-master In new space design & placemaking

CATS – BOSTON

Cum ți-ar plăcea să mergi să studiezi în Statele Unite? O variantă ar fi CATS University din Boston, unde poți beneficia atât de cursuri publice, cât și de lecții private care să aprofundeze subiectele care te interesează în mod special.

CAMBRIDGE SCHOOL OF VISUAL AND PERFORMING ARTS – LONDRA

Cursurile din cadrul Univerasității Cambridge se desfășoară pe parcursul a 5 zile din 7 ale săptămânii, însă atât studiourile cât și profesorii sunt disponibili oricând. În plus, lecțiile au loc într-un colectiv de maximum 15 studenți, pentru ca profesorii să poată acorda atenție one-on-one fiecărui cursant în parte.

Cursuri pe care le poți urma:

Art & design

Graphics & illustration

FALMOUTH UNIVERSITY – FALMOUTH

Falmouth este un oraș pitoresc din cadrul comitatului Cornwall, regiunea South West, Anglia. Universitatea Falmouth găzduiește parteneriate cu diverse branduri precum adidas, Liberty Art Fabrics, Diesel, Paul Smith, John Lewis, New York Coterie și DC Shoes și, de asemenea, bifează colaborări cu branduri în cadrul cărora se oferă adesea oportunitatea realizării unui internship, printre care se numără Brooklyn Tailors (New York), Helly Hansen (Norvegia), the BBC Costume Department (Londra), Christian Dior (Paris) și Elle Magazine (India).

University of Falmouth se află în topul universitătilor de creație.

Cursurile de 3 ani:

Fashion Design

Fashion Marketing

Fashion Photography

Sportswear

Design textil

WILLEM DE KOONING ACADEMIE – ROTTERDAM

Un element cool din cadrul Academiei Kooning sunt așa-numitele stations” – hub-uri destinate atât studenților cât și profesorilor, în care persoane din cadrul unor diverse profile sau ani academici pot interacționa și colabora pentru a-și aprofunda cunoștințele și a împărtăși idei.

Cursuri pe care le poți urma:

Advertising Audovisual

Design lifestyle

Transformation design

Product design

INSTITUTO EUROPEO DI DESIGN – MILANO

Fie că vrei să înveți cum se realizează bijuteriile sau să urmezi un curs de merchandising, Instituto Europeo di Design din Milano este un loc bun pentru a face primii pași în industria modei.

Cursuri pe care le poți urma:

Fashion styling & communication

Visual communication

Cursuri scurte (vară și iarnă):

Interior & showroom design

Fashion marketing furniture design

Design your capsule collection

BMHS SWITZERLAND – LUZERN

Campusul Universității BMHS (Business and Hotel Management School) se află în inima orașului Luzern (Elveția), aproape de centru. Internshipurile sunt asigurate fiecărui student în parte, astfel încât toți cursanții să poată avea o experiență practică în cadrul industriei.

Cursuri pe care le poți urma:

Global business hotel management (MBA)

UNARTE – BUCURESTI

Nu ai vrea să pleci departe de casă? Te poți specializa în modă și în România. Universitatea Națională de Arte din București oferă cursuri de specializare într-o variatete de domenii, printre care: pictură, grafică, sculptură, imagine dinamică și fotografie, design, modă, artă murală, design textil, istoria și teoria artei, conresvare și restaurare.

UAD – Cluj-Napoca

Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității de artă și design din Cluj cuprinde 5 departamente care oferă 5 programe de licenţă şi 5 programe de masterat. Departamentele din cadrul acestei facultăți sunt:

Pictură
Sculptură
Grafică
Foto-video
Conservare-restaurare

Facultatea de Arte Decorative şi Design cuprinde 5 departamente care oferă 5 programe de licenţă şi 4 programe de masterat. Departamentele din cadrul acestei facultăți sunt:

Ceramică
Arte textile-design textil
Modă-design vestimentar
Design
Departamentul de Discipline teoretice

La târgul FASHION ME sunt bineveniți atât cei ce vor să se înscrie la cursuri, cât și părinții în căutare de consultanță educațională pentru copii lor.

Târgul FASHION ME va avea loc pe 25 noiembrie 2017, la Palatul Universul din București (strada Actor Brezoianu 23-25), între orele 10.00-18.00.

CITEȘTE ȘI:

Înscrie-te la cea mai bună școală de modă!