Vogue a dezvăluit codul secret prin care Anna Wintour își exprimă aprobarea față de munca subalternilor săi

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să lucrezi în redacţia ediţiei americane a revistei Vogue? Dacă ai citit Diavolul se îmbracă de la Prada”, sau dacă ai văzut măcar filmul, probabil ai o idee legat de cât de solicitant e să lucrezi alături de Anna Wintour, care e, fără urmă de îndoială, autoritatea supremă în industria modei. Ceea ce înseamnă că aprobarea Annei valorează mai mult decât orice alt fel de validare.

Cum arată aprobarea Annei? Nu o să vină la pachet cu un zâmbet, cel mai probabil. De fapt, nici măcar nu o să dai ochii cu Anna, ci ai să primeşti… un răspuns scris care, deşi e format din numai patru litere, are o greutate considerabilă.

AWOK” – acesta este răspunsul pe care vrei să îl primeşti de la Anna Wintour, scris chiar de mâna ei pe colţul foii de hârtie ce i-a fost prezentat pentru verificare.

AWOK” semnifică Anna Wintour OK”, şi se pare că este cea mai înaltă formă de apreciere a Annei faţă de subalternii săi.

Anna Wintour oferă aprobări? Da, chiar așa. Acest detaliu a ieşit la suprafaţă cu ocazia aniversării de 125 de ani a ediţiei americane. Vogue US a colaborat cu ilustratoarea Jean Jullien pentru a crea o serie de stickere digitale, disponibile în aplicaţia Vogue (poți descărca versiunea pentru iOS aici), iar Chioma Nnadi, fashion news director al revistei, a explicat într-un editorial pe site-ul vogue.com care e treaba cu expresia You’ve been AWOK’ed.”

ANNA WINTOUR

Chioma adaugă faptul că niciun redactor/editor/stilist/art director nu uită vreodată primul sau AWOK”, şi povesteşte momentul în care a primit prima aprobare din partea Annei Wintour.

Pe lângă AWOK, Chioma avertizează că există şi alte răspunsuri din partea Annei, mult mai puţin flatante. Acestea includ Keep trying”, No”, sau durerosul Boring”. Ouch!

CITEȘTE ȘI:

10 lucruri pe care nu le știai despre Anna Wintour