Vizitează casele lui George Enescu în realitatea virtuală

hepta_1844992

Tu ce planuri de weekend ai? Îți facem noi o sugestie:

În premieră pentru pasionații de artă și tehnologie, Samsung Electronics România aduce prima expoziție digitală pe Gear VR (dispozitiul de redare a realității virtuale), care te transpune în lumea artistului George Enescu. Vizitatorii care trec pragul Muzeului Național George Enescu din București vor putea călători pe urmele maestrului, experimentând prin Gear VR un tur complet al caselor memoriale George Enescu de la Liveni, Dorohoi și Sinaia.

Prima expoziție digitală în Gear VR realizată de Samsung în parteneriat cu Muzeul Național George Enescu reprezintă o experiență virtuală ce asigură un traseu complet în casele sale: Casa Memoriala George Enescu din Liveni, Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi,  Muzeul Național George Enescu din Sinaia dar și Muzeul Național George Enescu din București, atât Palatul Cantacuzino cât și Casa memorială din incinta Palatului. Utilizatorii vor accesa muzeele din exteriorul acestora, vor parcurge holurile și camerele, vor interacționa cu obiectele și exponatele din colecțiile personale ale compozitorului.

Expoziția Enescu 360 este de acum prezentă permanent în cadrul Muzeului Național George Enescu. De asemenea, ea este inclusă în aplicația Gear VR Gateway, disponibilă în Oculus Store.

„Noua generație digitală integrează tehnologia în experiențele de zi cu zi. O astfel de inițiativă, prin care reușim, cu ajutorul tehnologiei, să oferim acces interactiv pentru a descoperi valorile românești, ne ajută să venim mai aproape de tineri și să le propunem noi experiențe de vizitare și de învățare”, este de părere Cristina Andrei, director general al Muzeului Național George Enescu din București.

Expoziția digitală va fi deschisă permanent în cadrul Muzeului Național George Enescu din București.

Foto: hepta.ro

Video: Samsung România

Categorii Lifestyle