Eroul zilei: Vitamina C pentru îngrijirea pielii

Cine nu a auzit de Vitamina C? Considerată un supererou care sare în ajutorul sistemului imunitar, Vitamina C are proprietăți antioxidante și este un ingredient fantastic pentru piele.

Top 6 beneficii ale Vitaminei C pentru piele

  1. Vitamina C este unul dintre puținele ingrediente care sunt potrivite tuturor tipurilor de piele.
  2. Vitamina C reduce aspectul petelor maronii.
  3. Vitamina C contribuie la stimularea producției de colagen.
  4. Vitamina C estompează petele roșii postacneice, ajutând răspunsul natural de vindecare a pielii.
  5. Vitamina C sporește mecanismele de apărare a epidermei.
  6. Vitamina C reduce inflamațiile și iritațiile pielii.

Cum se aplică corect Vitamina C pe piele?

Serumul

Modalitatea corectă de aplicare a serumurilor este pe tenul curat, după demachiant și după loțiunea tonică. Ulterior, după serumurile cu Vitamina C se poate aplica o cremă hidratantă, care va ajuta la sigilarea serumului în piele și la menținerea beneficiilor acestuia un timp mai îndelungat.

Crema de față

Crema de față cu vitamina C se aplică pe tenul demachiat și tonifiat, în orice moment al zilei.

Masca

Se aplică conform instrucțiunilor oferite de brand.

Ce forme are vitamina C în formulele produselor?

Uneori vei găsi pe eticheta, chiar în denuminrea produsului sau imediat sub ea și precizarea Vitamin C. Însă, pe etichetele produselor de îngrijire poţi găsi vitamina C sub mai multe forme: L-ascorbic acid, sodium ascorbyl, phosphatem ascorbyl palmitate și retinyl ascorbate.

Acidul ascorbic, cunoscut și ca acidul L-ascorbic, este cea mai des folosită formă a vitaminei C când vine vorba despre beneficiile aduse pielii. Este un ingredient puternic și adesea este combinat cu alți antioxidanți.

Vitamina C o poți găsi în concentrații mari, de 15% sau de 25%, concentrații care sunt benefice pentru problemele persistente ale pielii.

Cum acționează vitamina C?

Deși au beneficii comune, Vitamina C pură (L-Ascorbic Acid) este absorbită în piele și începe să acționeze imediat ce intră în contact cu aceasta, în timp ce Vitamina Cg (Ascorbyl Glucoside) se activează atunci când este absorbită în straturile superioare ale pielii pentru a stimula activitatea Vitaminei C în timp.

Vitamina C ajută pielea să lupte eficient împotriva radicalilor liberi, o protejează de efectele negative ale radiaţiilor UV, iar atunci când este folosită constant, oferă tenului un plus de luminozitate.

Slăbiciunile vitaminei C

Fiindcă această substanţă oxidează rapid, vitamina C are nevoie de ambalaje cu dozare, în care nu pătrunde aerul sau doze unice, precum fiolele.

Toți antioxidanții, inclusiv vitamina C, sunt vulnerabili și se destabilizează când sunt expuși aerului și luminii.

Dacă vrei să beneficiezi de efectele lor pentru o perioadă mai îndelungată, alege acele produse care sunt ambalate în recipient opac și cu pompiță sau fiolele, pentru a păstra stabile ingredientele.

Vitamina C în 6 produse de îngrijire a pielii

Crema gel Vitamin C Glow Boosting Moisturiser, The Body Shop, 83 lei (thebodyshop.ro)

Pudră cu vitamina C Distillery C Shot Powder, Avon, 85 lei (avon.ro)

Set îngrijire Clinique Fresh Pressed™ 7-Day System with Pure Vitamin C, 149 lei (douglas.ro)

Ultra Glow Serum, Sephora Collection, 95 lei (sephora.ro)

Masca de față Brightening, Iroha, 25 lei (bewellstore.ro)

Ser antirid Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, Kiehls, 110 lei (cu 12,5% Vitamina C și Acid Hialuronic) (kiehls.ro)

Găsește și alte produse de îngrijire a tenului cu vitamina C, online, pe: douglas.ro, sephora.ro, bewellstore.ro, kiehls.ro, avon.ro, thebodyshop.ro.

Mituri despre Vitamina C pentru îngrijirea pielii

O concentrație mai mare de Vitamina C ajută mai mult

Dacă te gândești că o concentrație ridicată de vitamina C este mai eficientă, află că aceste formule concentrate pot de fapt sensibiliza tenul sau pot fi mai puțin eficiente dacă nu sunt stabilizate corespunzător.

Când produsele au concentrații prea mari de Acid L-Ascorbic (Vitamina C) pielea se poate irita foarte ușor, mai ales dacă ai tenul sensibil.

Vitamina C este fotosensibilizantă

De fapt, vitamina C topică apără piele împotriva razelor dăunătoare, împreună cu produsele cu SPF, contribuind totodată la consolidarea barierei de apărare antioxidante a pielii. În special când este soare puternic, aplică un serum cu vitamina C sau o cremă de față cu vitamina C, dimineața, înaintea aplicării unui produs cu factor de protecție solară.

Vitamina C nu este potrivită pentru tenul sensibil

Cu adevărat, trebuie să fii atentă la concentrația aleasă, însă produsele cu vitamina C pot fi folosite și de persoanele cu tenul sensibil. Trebuie doar să alegi o formulă creată special pentru un ten care se irită ușor.

ATENȚIE:

Dacă introduci un produs de îngrijire cu Vitamina C în rutina de îngrijire, pentru prima oară, în special o formulă concentrată, începe prin a-l aplica o singură dată pe zi, apoi, treptat, îl poți folosi de 2 ori pe zi.

Foto: PR.