Virgil Abloh, director de creație la Louis Vuitton Menswear

După plecarea lui Kim Jones de la cârma creativă a casei Louis Vuitton Menswear, aflăm azi că noul director de creație la linia pentru bărbați va fi designerul american Virgil Abloh.

E fondatorul unuia dintre cele mai cool brand-uri ale momentului – Off-White – a lucrat pentru Fendi și ca director de creație la Kanye West, iar începând de azi preia conducerea unuia dintre cele mai profitabile branduri de lux din lume.

„Este o onoare pentru mine să accept poziția de director de creație la linia pentru bărbați Louis Vuitton. Consider că patrimoniul și integritatea creativă a Casei sunt inspirația-cheie și voi căuta să mă ghidez în funcție de ele, trasând totodată paralele la timpurile moderne“, a declarat Virgil Abloh.

Prima prezentare pentru Louis Vuitton a lui Virgil Abloh va avea loc în iulie, la Paris Men’s Fashion Week.

„După ce am urmărit cu mare interes ascensiunea lui Virgil de când a lucrat cu mine la Fendi, în 2006, sunt încântat să văd cum creativitatea lui înnăscută și abordarea distinctă l-au făcut atât de relevant, nu numai în lumea modei, ci și în cultura populară a momentului. Sensibilitatea sa față de lux și savoir-faire va fi esențială pentru viitorul Louis Vuitton Menswear“, a declarat Michael Burke, președinte și CEO Louis Vuitton.

Foto: Fabien Montique