Vine vara, bine-ți pare, tenul tău ce zice oare?

Temperaturile sunt din ce în ce mai prietenoase cu un look de vară, vesel și bronzat. Totuși, chiar dacă ne dorim o piele că sărutată de soare, nu trebuie să uităm că soarele a devenit mult mai puternic și implicit mai nociv. Lucrul acesta face că pielea noastră să aibă nevoie de o mult mai mare protecție împotrivă razelor UV. Și pentru că este mult mai sănătos să obținem bronzul expunandu-ne treptat la soare, până când tenul începe să arate bine, putem “trișa” într-un mod plăcut și sănătos, apelând la câteva trucuri de la specialiști. Iată ce spune Mihaela Rotaru, make-up artist și trainer.

În ceea ce privește machiajul, Mihaela Rotaru ne sfătuiește să folosim texturi lejere – BB Cream; CC Cream; DD Cream sau putem amesteca fondul de ten cu crema hidratantă.

Folosește puțin bronzer cremos și aplică-l pe zonele care se bronzează primele – frunte, nas, bărbie – și aplică blush cremos de culoarea piersicii. Fardul ar trebui să meargă pe tonurile anotimpului: arămiu, auriu, portocaliu sau verde-auriu, aplicat de pleoape, care dă o strălucire aparte privirii, la fel ca și mascara. Pe buze este suficient un gloss sau un ruj hidratant, explică specialistul.

Dincolo de aceste mici trucuri, îngrijirea corespunzătoare a pielii este esențială. Astfel, aplicarea produselor cu factor de protecție cât mai înalt (+50), în funcție de tipul tenului, cu 20 minute înainte de ieșirea din casa, reprezintă adevărată crema antirid și ne vă ajuta să evitam pătarea inestetica a tenului.

Deși puțini se gândesc la acest aspect, frumusețea și prospețimea tenului vine mai ales de la interior. Având în vedere temperaturile în creștere, dincolo de crème și produse specifice pentru piele, nu trebuie să uităm să bem apă și să avem o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume cu conținut mare de apă, precizează Mihaela.

De asemenea, pe cât posibl, ar trebui să aveți în poșetă un tub cu apa termală. Aceasta hidratează în profunzime, calmează și atenuează eventualele iritații sau arsuri solare, fixează și împrospătează machiajul. Curățirea tenului este de asemenea esențială, iar menținerea unei rutine de machiaj lejer, care nu încarcă inutil tenul reprezintă de asemenea un atu în lupta anti-aging.