VIDEO – Welcome to My Studio: Luviane

Dacă ar fi posibil, eu una m-aș muta într-o fabrică de parfumuri. Sau măcar în mijlocul unor câmpuri de lavandă care să aibă miros de vacanță și poveste. Așa că nu e de mirare de ce nu m-am dat ușor dusă din atelierul Iuliei Victoria Neagoe, creatoarea parfumurilor Luviane. „În 2014 am creat brandul Luviane, însă eu parfumuri și amestecuri parfumate fac de când mă știu. De când eram mică, eu culegeam flori și le puneam la macerat în ulei, asta era joaca mea principală. O vreme, părinții mei au fost disperați, mama ascundea prfumurile, îi era teamă să nu le beau, iar bunica îmi spunea mereu să nu mănânc flori. Atât de apropiată și de fascinată eram de flori și de mirosuri”, povestește zâmbind Iulia. Însă până la parfumuri a început cu o facultate tehnică, de construcții. „Ai să fii surprinsă, dar ce am învățat acolo, la unele materii, mă ajută și acum, în activitatea de parfumier”, spune Iulia. „Primele parfumuri le-am făcut pentru mine, pentru familie. Eu sunt alergică la extrasele sintetice din parfumuri, așa a apărut dorința și ideea de a face parfumuri naturale. Folosesc ingrediente naturale, unele chiar sunt bio/organice, iar primul parfum l-am făcut… instant. Altele au durat mai mult, își amintește creatoarea parfumurilor Luviane. De la opt luni cel dedicat mamelor (care nu conține nici un fel de substanțe interzise în sarcină) la aproape un an și jumătate cel masculin.”

Gama Luviane are acum șapte esențe, cinci feminine, una masculină și una dedicată celor mici. Și fiecare are o poveste specială, inspirată din mituri și tradiții românești. „Mister e primul pe care l-am făcut, cronologic vorbind, dar el simbolizează femeia fatală, care știe ce vrea. Dryada este legat de ritul de împerechere, inspirat de Sânziene/Driade, Matronalia este legată de sărbătoarea de început de an a romanilor și este pentru femeia la începutul căsniciei, iar Kotys este pentru femeia mamă. Toate femeile din colecția Miresme Românești aveau nevoie de un bărbat puternic și așa a apărut parfumul masculin Darzalas. Iar Zâna Zorilor a fost inspirat de fetița mea.”

Ce pregătește Iulia? O colecție de pandantive parfumate (a căutat aproape patru ani o colaborare pentru micile recipiente din argint), parfumuri de cameră și o nouă esență bazată pe esența ei preferată (cu care încă n-a lucrat nimic), de iris. Și un parfum special de Crăciun, în ediție limitată, numit Neios.

Parfumurile ei au ajuns în Austria, Italia, Franța, iar în România le puteți comanda direct de la atelier Luviane, AICI, dar le puteți cumpăra și din magazinul My Romanian Store (str. Episcopiei, nr.6, București).

Categorii Video