VIDEO – Welcome to My Studio: Visând la… Cai verzi pe pereți

Cât de frumos trebuie să fie să visezi la cai verzi pe pereți și să faci din asta un business? Ei bine, designerul și arhitectul Ana Bănică a pus chiar în practică ideea, și așa a apărut studioul Cai Verzi pe Pereți: autocolante pentru pereți cu pisici leneșe, lilieci cu ochi fosforescenți care te îndeamnă să stingi lumina, berze, biciclete, planete, copii purtați de baloane, Ilene Cosânzene și girafe numai bune de măsurat prichindeii.

Eu sunt arhitect de interior și atfel, cu aceste autocolante, mi se pare că reușesc să găsesc îmbinarea perfectă între meseria de arhitect și pasiunea mea pentru desen. Practic, pot spune că acum sunt un fel de ilustrator de perete”, zâmbește Ana, în timp ce eu admir mostrele de autocolante aplicate pe pereții atelierului și fac cunoștință cu una dintre pisicile casei. „Sunt vreo cinci pe aici”, spune Ana, care recunoaște că adoră pisicile și că le-a transformat în personaje principale în desenele ei numai bune de lipit pe pereți. „Tinerii creativi, părinții, toți cei care vor să își schimbe înfățișarea unei camere rapid și simplu… toți apelează la autocolante. Sunt simplu de aplicat, le poți dezlipi oricând și le poți înlocui, sunt tăiate modular și îți poți face propriul tău model pe perete. Există personaje foarte cerute, cum ar fi băiețelul și fetița cu beretă, purtați de baloane, dar și Ileana sau Capra cu trei iezi”. La ce „cai verzi” visează Ana Bănică pentru viitor? La decoruri pentru piese de teatru (puse deja în practică, la Green Hours), la dezvoltarea liniei de tapete (care deocamdată are doar câteva modele) și la mărirea gamei de mic mobilier (cuiere și rafturi cu aripi), și, dacă s-ar putea, la o ilustrație de carte… Cine spunea că basmele se sfârșesc odată cu prima zi de școală?

Autocolantele de pe www.caiverzipepereti.com, (ajunse chiar și în Australia și Canada) se găsesc pe site, dar și în magazinul Dizainăr și la secțiunea ROD Cărturești.