VIDEO – Welcome to My Studio: La Mode Toujours

Într-o dimineață însorită de iarnă am ajuns în atelierul La Mode Toujours. Și am plecat cu greu de acolo, fascinată de toate acele mătăsuri colorate și de zecile de aplicații strălucitoare. „Aplicațiile sunt pasiunea mea, îmi plac mult de tot, am și pentru sezonul acesta câteva senzaționale”, îmi șoptește Cristina Negru, designerul din spatele brandului La Mode Toujours.

„Prima dată am început să desenez rochii pe când eram doar copil, și studiam la Școala de Arte Plastic. Am început să fac crochiuri și, de la siluete umane, am trecut rapid să desenez tot felul de haine. Îmi închipuiam cum mi-aș dori eu să fiu îmbrăcată”, spune Cristina Negru. „La început, erau destul de extravagante – rochii peste pantaloni, tot felul de volume ciudate… Chiar mă gândeam într-o zi să caut toate aceste schițe lăsate acasă, la părinți.” Povestea La Mode Toujours a început pentru designerul Cristina Negru în umră cu șapte ani de zile, mai mult dintr-o joacă, cum spune ea. Și a fost o provocare și un test pentru creațiile sale. Piesa-icon? Rochia elegantă din mătase. Și, credeți-mă pe cuvânt, mătăsurile rochiilor La Mode Toujours sunt absolut spectaculoase. „Îmi place să aleg materiale cât mai deosebite, cât mai unicat, îmi place să aleg eu broderiile și aplicațiile care vor fi puse pe rochii. Și asta pentru că îmi doresc ca fiecare rochie să fie specială pentru cea care o poartă”, explică designerul.

„Știi”, îmi spune Cristina, „eu nu pot lăsa o clientă să plece din atelier daca rochia nu îi stă perfect. Cum, dacă vine cineva și își dorește un model care nu i se potrivește, o să îi spun că nu o avantajează acel model. Îi propun altceva, potrivit cu stilul ei, cu silueta. Și asta fac și pentru rochiile de mireasă. Iar cea mai mare mulțumire o am atunci când vin clientele și spun că îmi mulțumesc că le-am sfătuit să aleagă acel model”.

Noutatea La Mode Toujours pentru această primăvară? Lansarea unei colecții unitare de rochii de mireasă. Și, bineînțeles, o nouă colecție cu și mai multe materiale frumoase și aplicații interesante.

De unde putem cumpăra creațiile La Mode Toujours? În showroomul de pe str. Spătarului nr.52, pe www.lamodetoujours.com și din boutique-uri de tineri designeri din Franța și Elveția. Dar și de la Half is Free, târgul din 25 februarie de la The Ark.

Categorii Video