VIDEO: Welcome to my Studio – Andra și Beatrice Andreescu

Când intri în showroomul atât de luminos pe care îl împart cele două surori, Andra și Beatrice Andreescu, te simți brusc transportat într-o lume fantastică. Într-una cu haine superbe și cu bijuterii atent lucrate. „Am pornit cu niște piese, o colecție incompletă, să spunem” explică Andra Andreescu. „Eram doar eu și mașinile de cusut, și primul meu ajutor, Tatiana. Și, pentru că, după ce am prezentat primele creații, un buyer de la un concept-store din București s-a oferit să ia întreaga colecție (în primul weekend s-a și vândut o jumătate din ea), asta mi-a dat încredere că lucrurile pe care le fac sunt bune, și apreciate. Așa că am pregătit o a altă colecție, de data aceasta concepută ca o colecție unitară, Back to Traditions.” „Odată cu această colecție a Andrei mi-am testat și eu bijuteriile, aici au apărut primele mele modele”, spune și Beatrice Andreescu, designerul din spatele Andresco Jewelery, în timp ce eu încerc câteva dintre colierele choker, cele mai cerute bijuterii din această toamnă.

Materialele de bună calitate, o excelentă execuție și… șarmul personal al celor două designere le-au făcut cunoscute în scurt timp. Chiar și peste hotare, Andra amintindu-și de acel moment în care Amina Muaddi a sunat-o și i-a spus că ieșea la masă cu Gigi Hadid și că aceasta își dorea întreaga ținută de pe ea, ținută semnată Andra Andreescu. „M-am bucurat mult, îți dai seama. Și la fel de mult m-am bucurat când cineva din Miami mi-a propus să deschid un magazin acolo. Sunt lucruri care îți arată că faci bine lucrurile, care te fac să mergi mai departe”, zâmbește Andra. E adevărat că, privind topurile din piele albă cu fronseuri, rochiile din mătase strălucitoare sau topurile din șifon foarte subțire. Există vreun lucru de care n-ar vrea să se despartă? „Mie îmi vine destul de greu să vând bijuteriile pe care le-am făcut special pentru mama și pentru Andra”, spune Beatrice.

„Eu nu cred că aș folosi vreodată materiale sintetice. Îmi plac materialele naturale, mătase, piele. De altfel, suntem cunoscute acum pentru piesele din piele, și mă bucură că acesta a devenit trademark-ul nostru. Și cred că nu aș face haine cu printuri”, spune Andra. „Mie nu prea îmi place să lucrez cu pietre prețioase. Prefer aur și argint, să pun simboluri și cifre cu semnificații, dar nu foarte evidente. Spre exemplu, pot pune cifra norocoasă, dar cu simboluri maiașe, astfel că, în afara ta, nimeni nu va ști că ce porți la gât, la mână, e o cifră, un simbol”, explică și Beatrice.

Unde găsim hainele lor? Momentan, în studio, în curând și pe un shop online.

Facebook Andra Andreescu, Facebook Andresco Jewelery 

Categorii Video