VIDEO – Trend Challenge x Romanian Design Week

Romanian Design Week și-a deschis porțile vineri, 20 mai, și continuă în forță timp de trei săptămâni. Nu puteam găsi un prilej mai bun pentru a face  o mică trecere în revistă a șase dintre designerii de modă români care și-au găsit un loc în expoziția din acest an: Ioana Ciolacu, Adelina Ivan, Lena Criveanu, Irina Marinescu, Carmen Secăreanu și Andrea Tincu sunt invitatele” noastre în acest episod.

Ținutele alese au punctat, așa cum deja sunteți obișnuiți la Trend Challenge, momentele importante ale zilei: o ținută casual, de ieșit în oraș alături de prieteni, o ținută potrivită pentru birou și una specială, ușor de purtat la un eveniment.

Ținuta casual a fost reprezentată de o rochie în dungi, din bumbac din colecția Belvedere a Irinei Marinescu,  în timp ce Dana a purtat o rochie cămașă de la Adelina Ivan.

Pentru ținuta de birou, Dana a mers pe lejeritatea flatantă a unei rochii semnate de Carmen Secăreanu , iar eu am ales ceva voit elaborat din colecția Lenei Criveanu: un sacou cu un detaliu plisat, dintr-un mix de in și mătase, o pereche de culottes din piele albă și un top cu un mic accent de culoare.

Pentru ținuta de seară, Dana a pariat pe o combinație clasică, cu care rar poți să dai greș: o fustă dreaptă cu talie înaltă de la Andrea Tincu și o cămașă cu mânecile scurte, potrivită inclusiv pentru o nuntă (cu câteva accesorii mai glam) sau pentru o seară petrecută la o recepție. Ioana Ciolacu a realizat o minunată salopetă din neopren, flatantă și teribil de comodă, potrivită atât pentru pantofi cu toc, dar ușor de asortat și la o pereche de teniși funky.

Romanian Design Week va așteaptă cu o mulțime de exponate de modă (și nu numai) care vă vor inspira. Este important să susținem artiștii de lângă noi, așa că va invităm să faceți primul pas și să vă familiarizați cu munca lor în cadrul expoziției deschise până pe 5 iunie.