VIDEO – Trend Challenge: Ținute de festival

Festivalurile de muzică sunt în plin sezon, iar cel puțin în București marile concertele ale acestei veri au început deja. Fie că mergi la Electric Castle sau la Untold, la Summer Well sau peste graniță, la Sziget, Exit sau Glastonbury, odată ce ți-ai luat bilet și cazare începi să te gândești inevitabil la ce anume o să pui în bagaj. Ultimii ani sunt mărturia cea mai bună că la festival nu te mai poți prezenta într-o pereche de jeanși scurți și niște bocanci vechi, pentru că„mizele” stilistice au crescut. Din ce în ce mai mulți designeri își găsesc inspirația în felul în care cei mai temerari iubitori de muzică se îmbracă, și crează colecții speciale, iar revistele și site-urile de modă au întregi secțiuni dedicate stilului de festival.

Ne-am gândit ca în acest episod să explorăm trei mari tipuri de festivaluri: festivalul la mare, pe plajă; festivalul autentic unde mergi cu un cort și stai doar în perimetrul special amenajat și festivalul urban, care durează câteva zile, dar la care ești întotdeauna la doi pași de casă.
Pentru festivalul de pe plajă am ales o rochie albă, boemă, de la AerWear, ușor de purtat și diafană și un lanț choker din scoici. Puloverul-rochie de la Knitted Lullaby este un statement în sine –  culoarea specială și împletitura lejeră îl fac o piesă interesantă și perfect de purtat într-o seară toridă la mare.
Festivalul „în câmp”, așa cum l-am denumit împreună cu Dana, vine cu câteva situații delicate: trebuie să ai niște încălțări foarte comode pentru că o să mergi toată ziua. Și, pentru că bagajul celor care stau la cort este limitat, trebuie să fie și niște încălțări care să poată cu ușurință să fie asortate și la jeanși, și la rochii. Așa că răspunsul la această problemă a fost, desigur, o pereche de botine! Încurajăm însă, având în vedere experiențele ploioase ale anului trecut, să aruncați în geantă și o pereche de cizme de cauciuc, pentru siguranță. Apoi, la astfel de festivaluri e bine să alegi o ținută „hibrid”, care să funcționeze și când e cald și când e răcoare. Soluția cea mai la îndemână este o rochie simplă și o parka statement în timp ce, dacă îți dorești să te joci mai mult cu ținuta ta, poți încerca o fustă din piele întoarsă cu franjuri și un pulover tricotat de la Knitted Lullaby.
Pentru festivalul de oraș am optat pentru niște ținute ușor mai pretențioase, pentru că factorul de comoditate și proximitatea față de casă îți lasă ceva mai mult loc pentru creativitatea stilistică. O salopetă decupată dintr-o mătase ușoară o să fie cea mai bună prietenă a ta în serile caniculare de august, în timp ce o rochie simplă și o jachetă statement cu broderie complexă precum cea de la Carmen Secăreanu reprezintă tot ce ai nevoie pentru a fi cea mai cool din curtea… festivalului!
În video vă spunem care sunt ținutele noastre preferate și abia așteptăm să aflăm care vă plac vouă cel mai mult! Unul dintre cei care comentează și ne spune care e ținuta lui preferată poate să fie alături de noi într-un episod surpriză Trend Challenge! Abia așteptăm să aflăm care sunt preferințele voastre!
Mulțumim pentru machiajul Danei, Deliei Oprea, make-up artist Melkior.

SHOP THE STORY: