VIDEO – TRAVEL WITH ME: Mexic, Guatemala, Belize

Trei locuri minunate pentru o vacanță ca în povești. Indiferent dacă alegi să faci un periplu prelungit în toate cele trei țări sau te oprești la una dintre ele, cu siguranță nu vei regreta nici un minut al experienței. O frântură din sudul Mexicului, o felie de Guatemala și o porție mică de deșert din Belize. Odată traversat oceanul, te trezești teleportat într-un univers total diferit: direct în misterioasele ruine Maya, pe vulcani încă fumegand sau pe plaje chill cu iz jamaican.

Mexic – antichitate rebranduită. Pornește în explorare în Mexic, un conglomerat de culturi Maya, Aztec sau Olmec asezonate cu o dură stăpânire spaniolă. Mergând mai departe de clasicii mariachi vei descoperi porțiile generoase de tacos sau fajitas, nachos cu guacamole, dar și ruinele piramidelor, faimoasele plaje, arhicunoscutul Cancun cu o viață de noapte aprinsă, dar și o cultură indigenă vibrantă. Ai libertatea să explorezi cele mai uimitoare plaje din lume, poți testa cele mai interesante sporturi de plajă sau acvatice, iar seara să te bucuri de cea mai animata viață de noapte. În plus: poți să vizitezi Tulum, un orășel fermecător abandonat la sfârșitul secolului 16, în prezent locuit frecvent de iguane care se bronzează cocoțate pe ruinele maya. Nu rata: Chichén Itzá și arhicunoscutul Templu de Kukulcan, una din cele 7 minuni ale lumii moderne, satul Cuzama cu faimoasele sale peșteri și lagune și Uxmal, unde vom descoperi unele din cele mai importante și mai bine menținute ruine mayașe, dar și Palenquela, la poalele căruia există faimoasele cascade Roberto Barrios.

Guatemala. Continuă cu Guatemala, o experiență specială. De la vulcani fumegând și vegetația bogată, de la lacurile craterelor și până la ruinele din Tikal, Guatemala este un miracol căruia și cei mai frugali călători încearcă să-i descopere fiecare centimetru de pământ, absolut fascinant. Nu pleca de aici fără să treci prin Iximche pentru ruinele templelor-piramidă și a palatelor mezoamericane, și asistă la o lecție de istorie în minunatul Tikal, unde se găsesc ruinele mayașe a unui oraș antic. Avem parte de vulcani fumegând, de incredibila Antigua, locul unde timpul a înghețat pentru câteva secole.

Belize – o minionă cu un farmec aparte. Încă de la intrarea în Belize peisajul se schimbă brusc și pășești într-un Belmopan cu parfum african, pentru ca mai apoi să ajungi într-un Belize City european și direct într-un Caye Caulker jamaican. Belize adună toate ingredientele unei experiențe unice: viața marină captivantă, jungla cu vegetație abundentă, ruine Maya și cei mai relaxați oameni din univers. După un bronz vizibil belizean, vrăjiți de frumusețea naturii înconjurătoare, vom păși nerăbdători în paradisul Blue Hole National Park din Belize, unde ne vom scufunda în una din cele mai frumoase piscine naturale din lume. O sumedienie de liene și ferigi ne vor arăta drumul către răcoroasa peșteră a Sf. Herman, unde vom face Cave Tubing printre stalactitele și stalagmitele vechi de 800 de ani.

Text de: Ioana Monica Amariei. Video by : http://funtrip.world/

Categorii Lifestyle