VIDEO – LOOK WHO’S DRIVING: NICOLAI TAND

Dacă în primele două episoade am avut ca invitate două femei extrem de puternice, în cel de-al treilea am hotărât să îl invit pe Nicolai Tand, owner La Cantine de Nicolai, care m-a impresionat foarte tare cu modestia și cu puterea lui de a face lucrurile să se miște.

Ceea ce pot să spun, cu siguranță, este că nu am mai întâlnit un bărbat așa de asumat așa cum este Nicolai. După ce am ajuns cu puțină întârziere din cauza traficului, m-a întâmpinat foarte prietenos, de parcă ne cunoșteam de câțiva ani. I-am mărturisit că am emoții foarte mari, iar răspunsul lui la replica mea mi s-a părut foarte amuzant, dar și extrem de asumat: „Bianca dragă, eu am doar 10 clase, vorbesc mult, cu accent de moroșan, și dacă și eu am ajuns să am emisiune la televizor, tu chiar nu ai de ce să îți faci griji. Va ieși foarte drăguț, vei vedea, dar ne vom și distra, pentru că eu sunt mai zăpăcit”.

Așa a și fost. Extrem de amuzant, dar și emoționant, sau mai bine spus… foarte motivant. M-a invitat la o cafea și mi-a povestit cum a plecat către Paris fără niciun ban, dar a făcut până acolo câțiva ani pentru că în drumul lui a muncit, a dormit pe străzi, a mâncat de la biserici. Este foarte mândru de lucrurile pe care le-a făcut și spune că Dumnezeu l-a păzit și l-a ajutat să treacă peste toate greutățile. La Paris, a vândut ziare, a lucrat ca șofer pe ambulanță și a ajuns din întâmplare la Cantine Du Faubourg, unul dintre cele mai importante restaurante de pe celebrul bulevard parizian. Acolo a început ca spălător de vase, a continuat ca piccolo, ospătar, manager de restaurant și a ajuns, cu extrem de multă muncă, director general la unul dintre cele mai importante restaurante din Paris.

Deși nu are școală, doar „școala vieții” așa cum spune el, se pricepe și chiar colecționează artă. Pop-art în special. Asociatul restaurantului deține o galerie de artă în Paris, așa că întregul local este ca o mini-galerie unde Nicolai abia așteaptă să îți povestească istorioara fiecărui tablou.

Nicolai este un familist convins și îți dai seama de lucrul acesta imediat, pentru că vorbește foarte frumos despre familia lui. Mi-a spus că Monica, soția lui, este tot din Maramureș „fată de la oraș, de peste deal, eu îs de la sat” și că reprezintă echilibrul din viața lui. Au doi copii superbi, Ilona și Iancu” (i-am văzut pe Instagram) de care este foarte mândru „Ilona vorbește mai bine decât mine, clar și cu cuvinte pe care nici eu nu le știu”.

Nicolai, m-ai impresionat foarte tare! Chapeau!