VIDEO – Look who’s driving: Mihai Toader Pasti

Mihai Toader Pasti este primul meu invitat din seria specială EQTalks din cadrul emisiunii Look Who’s Driving.

Deoarece credem în alternativele invoatoare pentru transport și în dezvoltarea orașelor viitorului, am acceptat provocarea Mercedes-Benz și, astfel, vom porni într-o călătorie alături de personalităti care promovează un stil de viată sustenabil, în seria interviurilor EQ Talks.

Locul de discuții este Mercedes-Benz Clasă E 350 e, model plug-inhybrid, exponentul inteligenței eficiente, al versatilitătii și a; eleganței hibride, pe care îl vom și testa pe parcursul seriei. Modelul PLUG-IN HYBRID Mercedes-Benz combină într-un mod unic puterea conventională cu electricitatea, pentru a oferi ce e mai bun din ambele universuri.

Cine este Mihai Toader Pasti?

Înainte să spun cât de pasionat este de ceea ce face și cât de mult crede într-o cauză foarte bună pentru mediul înconjorîtor, mi-ar plăcea să spun că îmi pare foarte bine că există tineri care nu se lasă și vor să facă lucruri în România și pentru… România.

Când intri la el pe blog, spațiuș online pe care scrie de mai bine de 7 ani, despre sustenabilitate, energie, mașini electrice, vezi clar, negru pe alb, că el e locuiește în București și că nu dorește să emigreze. Mi-a placut mult lucrul acestea.

Mihai este cofondator și General Manager EFdeN, o echipă de tineri cercetători care au proiectat și construit una dintre cele mai sustenabile case din Europa care acum este Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România. Mihai este si cofondator al proiectul EnergiaTa.org, ce își propune facilitarea producției de energie regenerabilă pentru utilizatorii casnici.

A participat la  cea mai importantă competiție internatională de case solare – Solar Decathlon de două ori, la Madrid (2012) și Versailles (2014), și urmează ca echipa EFdeN să reprezinte România la Solar Decathlon Middle East, Dubai (2018) cu o nouă casă solară. Mai mult decât atât, EFdeN realizează stații de încărcare pentru mașini electrice și copaci solari, programe educaționale pentru studenți, sau cursuri de sustenabilitate pentru companii.

Mihai face parte din Forbes 30 sub 30, 100 de fețe ale inovației, TOP 100 oameni și idei care mișcă Romania, a fost finalist la categoria Liderul Noii Generații la Gală Cariere 2016Oameni care ne inspiră. Este certificat ca Profesionist al Clădirilor Verzi si Manager de Sustenabilitate. In decembrie 2016, Mihai și colegii din EFdeN au fost prezentați la România, Te iubesc! . Mihai este de asemenea Co-chair al Eisenhower Youth LeaderAspen Young Leader și Global Shaper.

Îți mulțumim,  Mihai, pentru tot ceea ce faci!

Mai multe despre Clasa E 350 e:

Mercedes-Benz Clasă E 350 e deschide o nouă lume care te cucerește prin argumente raționale și care te lasă să te bucuri din plin de puterea combinată a două motoare: unul pe benzină, supraalimentat, și unul electric, silențios și confortabil, ambele lucrând într-un tandem perfect sincronizat, pregătit oricând să răspundă cerințelor tale, fie că îți dorești putere și dinamică, fie că vrei liniște deplină și eficiență maximă.

Clasa E 350 e a primit validarea Environmental Certificate din partea autoritătii independente TUV Sud, având la bază întregul ciclu de viață. Autonomia în regim exclusiv electric este de 33 de kilometri, ceea ce înseamnă că drumurile zilnice pot fi efectuate cu zero consum de combustibil și, implicit, zero emisii poluante.