VIDEO – Look who’s driving: Gáspár György

În această ediție Look Who’s driving am pășit în cabinetul psihologului de la emisiunea colegului meu, Bogdan, LOVE IS FUN și am făcut cunostinta cu Gáspár György, terapeut de cuplu.

Dacă la cabinet el este cel care pune întrebările, am vrut să îl descoperim pe Gáspár dincolo de meseria lui.

Mai exact, am descoperit cu ce viteză a luat decizia de a fi psiholog, cât de mult își urmărește competiția, ce îl face să nu să pună frână, dar și ce înseamnă iubirea necondiționată sau dacă aceasta există sau este doar un mit.

Ce îl recomandă pe Gáspár?

În primul rând, el face terapie de cuplu. Exact! Dacă v-ați gândit și voi la scenă din filme când cei doi sunt pe o canapea în fața psihologului și răspund diferit la întrebări, exact așa lucrează și invitatul nostru de astăzi.

Este membru fondator și președinte al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie, unde coordonează programul de formare în psihoterapia familiei și e responsabil pentru dezvoltarea strategiei de colaborare europeano-americană în domeniul psihologiei și al psihoterapiei relaționale.

L-am urmarit cu atentie înainte să îl invit și mi s-a părut foarte deschis și asumat să vorbească și despre insecuritățile lui, fapt care te face să înțelegi că și psihologii au problemele lor.

Trebuie un psiholog să meargă la psiholog? A fost întrebarea mea imediat cum m-am așezat pe canapeaua din cabinetul lui. Răspunsul lui a fost foarte clar “DA! În primul rând pentru a profesa după ce ai terminat facultatea trebuie să faci ceva ani terapie și tu pentru a înțelege anumite etape, iar după ce începi să profesezi, realizezi că trebuie să împărtășești și să elimini din energia pe care ai acumulat-o”.

Gaspar Gyorgy este autorul primei cărți de parenting din România, Copilul Invizibil, iar cea mai recenta carte a sa  se numește Revoluția Iubirii,  si a fost lansată împreună cu Andreea Esca în redacția Alist, printr-un live pe pagina de Facebook al site-ului, la care este și partener www.paginadepsiholgie.ro

Va laș să îl descoperiți pe Gaspar Gyorgy și nu uitați să le trimiteți întrebări pe Facebook pentru următoarea emisiunea LOVE IS FUN, în fiecare miercuri de la 21:30.