VIDEO – Look Who’s Driving: Doina Cepalis

Doina Cepalis este cea de-a patra invitată din seria celor 10 pe care le vom face în colaborare cu comunitatea „She’s Mercedes”, un loc în care femeile se pot conecta și face schimb de idei și de experiență oferind noi perspective pentru sprijinirea ambiției.

Doamna Doina Cepalis deține grupul de firme TE-Rox, companie care se ocupă cu realizarea huselor și centurilor de siguranță pentru scaune de copii.

Ca să vă explic, pe scurt, cum a ajuns ea să fie în topul celor mai influente femei din Romania, am să vă spun că i-a plăcut riscul. Încă din 1994  a riscat cumpărând o fabrică de textile și nu oricum, ci cu toți angajații, în număr de 600. Din păcate, datorită concurenței venite din China nu a rezistat și a trebuit într-o singură lună să se reinventeze. Așa a ajuns în 2016 să exporte produsele companiei sale în 52 de țări, să aibă 1.000 de angajați și două fabrici, una în România iar alta în Brazilia.

Călătorește așa mult încât am avut curiozitatea să o întreb dacă și- a calculat vreodată numărul de zboruri, iar răspunsul a fost foarte rapid: „Da! Și eu am fost curioasă, mai ales că sunt economist și îmi plac calculele. Mi-a fost ușor pentru că avem și o agenție de turism și am descoperit că doar în avion sunt 126 de zile”, prin urmare cam 3.024 de ore petrecute doar în avion. Pare plăcut atunci când te duci în vacanță, dar nu este așa atunci când te duci să convingi lumea întreagă că produsul tău este cel mai bun. (Și trebuie să spunem că și noi am intervievat-o între două zboruri, înainte să plece pentru trei săptămâni în Asia.)

O admiram de ceva timp pe doamna Cepalis în reviste și nu imi imaginam cum o femeie care pare foarte blândă poate conduce atâția oameni într-un mod așa armonios. Mi-a mărturisit însă că este dură, că nu are răbdare, dar că apreciază foarte mult echipa fără de care nu ar fi putut face nimic.

Când am cunoscut-o în persoană am admirat-o și mai tare pentru că mi-a zis ceva pe placul meu: „dacă ești femeie și conduci mulți oameni, asta nu trebuie să însemne că te transformi într-un bărbat, trebuie să-ți păstrezi feminitatea”.

P.S. Vreau să îi mulțumesc foarte mult Roxanei, fiica doamnei Cepalis (pe care am cunoscut-o la un baby shower al unei prietene comune) pentru că a făcut posibil acest interviu.