VIDEO – Look Who’s Driving: Dana Sota


Suntem deja la cel de-al doilea interviu din seria celor 10 pe care le vom face în colaborare cu comunitatea „She’s Mercedes”, o inițiativă Mercedes-Benz, un loc în care femeile se pot conecta și face schimb de idei și experiențe. Așadar, vă voi prezenta 10 femei excepționale din domenii și industrii diverse, pe care le vom descoperi printr-o serie de întrebări despre stilul lor de a conduce, atât un autoturism, cât și viața profesională, într-un interviu desfășurat (unde putea fi mai bine?) pe bancheta din spate a mașinii.

Dana Sota este cea de-a doua invitată de la Look Who’s Driving despre care am simțit că se potrivește foarte bine teoriei comunității „She’s Mercedes”: o femeie puternică, modernă, conectată, dar și foarte ambițioasă.

Când spui Dana Sota, te gândești automat la industria de beauty, unde a fost una dintre primele românce care s-au implicat extrem de activ activ în această zonă. Așa că și-a făcut curaj și a deschis primul centru de estetică facială și corporală, a moderat emisiuni de televiziune, a fost beauty editor la mai multe reviste, a scris o carte, iar din 2009 încoace a crezut și crede în online. www.danasota.com este locul în care împărtășește toate experiențele de beauty, sănătate, travel și healty lifestyle cu cititoarele ei.

Mi se părea, până acum, că femeile ca ea, sigure pe ele, frumoase și puternice, nu vor să-și dezvăluie neapărat secretele. Dar Dana Sota oferă și consultanță de beauty, având experiența celor 17 ani în acest domeniu. Cum vine asta? O suni sau te programezi online pe blog-ul ei, te duci cu tot ce ai tu în geanta de beauty și ea îți va spune ce trebuie să cumperi, să păstrezi sau să arunci în funcție de nevoile tale. Mie una, mi se pare extraordinar că există așa ceva și în România.

Mi-a plăcut foarte tare titlul cărții ei, lansată în 2008, Frumusețea se învață. Și asta pentru că mereu am crezut că nu există om care să nu fie frumos, ci doar nu știe să-și pună calitățile în evidență.

Contrar aparențelor – spune ea, „că este percepută de multe ori rece si cu nasul pe sus” – Dana este o persoană extrem de caldă și prietenoasă, așa că, după interviul video am mai stat de vorbă puțin și, evident, curiozitatea mea cea mai mare a fost cum poate să lucreze de atâția ani în domeniul acesta și să rămână naturală. Chiar nu e existat curiozitatea injectărilor? Botox, fillere? Mi-a răspuns foarte sincer despre acest lucru: „Cred foarte tare în naturalețe; am încercat botox, dar o fac rar și foarte putin, cât să nu mă mai încrunt fără motiv (râde). Fillerele nu mă tentează deocamdată! Mi se pare un execes de fillere pe piață – obraji, buze… toată lumea seamănă cu toată lumea! Indigo! Problema intervențiilor exagerate la față, chiar și non-invazive, este că nu mai ești tu, ajungi să fii altă persoană! Nu îmi doresc asta. Ridurile sunt un proces natural, așa că tot ce pot face este să le previn, să le atenuez prin metode cât mai prietenoase și naturale.

Dana Sota este un reper pentru tot ceea ce înseamna zona de beauty, așa că îi mulțumesc mult pentru că a acceptat invitația mea (și voi fi următoarea programată la consiliere!).