VIDEO – Look who’s driving: Andreea Macri

Săptămâna aceasta o descoperim pe Andreea Macri, fotograful din spatele celor mai importante reviste de modă din lume, pentru care „confortul de a ști că ai fost sincer e mult mai mare decât orice neajuns”.

Este imposibil să nu deschizi revistele sau rețelele de socializare ale revistelor Vogue Paris, Wallpaper Magazine sau Self Service Magazine și să nu vezi numele Andreei Macri. Cu Andreea am început filmarea la chioșcul de ziare, și nu în studioul ei foto, pentru că iubește revistele și pentru că, de acolo, „de la Poștă”, o iau toți prietenii ei când pleacă undeva, ea neavând permis de conducere. „E foarte complicat să conduci!”

În timp ce răsfoia o revistă am întrebat-o dacă știe pentru câte prezentări de modă a fotografiat și mi-a spus sincer că nu le-a numărat pe toate, dar știe că primăvara aceasta a participat în calitate de fotograf la 41 de prezentări la Milano și Paris. Așa am intrat în subiectul fashion, mărturisindu-mi că îi place foarte mult ce face Alessandro Michele pentru Gucci, dar designerul ei preferat rămâne Dries van Noten.

Deși pozează cele mai frumoase haine din lume, nu este o împătimită a shopping-ului. În schimb,   îi plac gențile și pantofii, dar nu investește decât foarte rar, pentru că preferă să meargă în vacanță în detrimentul cumpărăturilor. Iar Dacă ar fi să aleagă o prezentare, fără doar și poate s-ar întoarce în 2007 la prezentarea lui Alexander McQueen: „a fost cu adevărat o prezentare, un show, cu tot cu scenografie, hairstyle, totul era dintr-o altă poveste”.

Pe Instagram mi-a mărturisit că urmărește prieteni și redactori de la revistele din străinătate, iar la întrebarea mea despre conturile și blogurile de streetstyle, mi-a răspuns concis „mi se par inutile, mă plictisesc. Îmi place Man Repeller pentru că e foarte amuzantă și asumată”.

În ceea ce privește blogurile românești spune că nu există content, că în majoritatea cazurilor predomină advertorialele, dar… „Uite, Vicki (vickipedia.ro) cred că este singura care scrie din plăcere și chiar scrie foarte mișto”. Nu pot sa nu fiu de acord.

De ce lucrează pentru revistele din străinătate? „Sunt o persoană care tot timpul vrea să progreseze, iar revistele internaționale îmi oferă lucrul acesta, tot timpul am ce învăța”. Acceptă și în Romania proiecte, dar doar în cele care crede:  Dacă vrei să îl numești lux, îl poți numi, da. Accept proiectele doar în care cred; dacă fac o poză pentru o reclamă la șaorma, cred în șaorma aia și îmi place”.

Ceea ce știe însă sigur este că vrea să rămână fotograf de reportaj, nu ține neapărat să fie vorba despre modă, deși încă este îndrăgostită de prezentări, în special de cele de 5 minute pe care le are la dispoziție „să imortalizez tot înainte ca show-ul să înceapă, viziunea designerului, febra și adrenalina dinaintea spectacolului, cum sunt verificate, aranjate. Povestea din spate rămâne preferata mea”.