VIDEO – Look who’s Driving: Anda Roman

„Important este să fiu unică. Iar concurența mă ajută doar să înțeleg că vreau să rămân așa, unică”, spune Anda Roman, invitata de astăzi în noul episod Look who’ s Driving.

Cine este Anda Roman? Designer de interior și director artistic al Atelierului Anda Roman, un atelier aflat într-o casă veche din centrul Bucureștiului, unde din start îți dai seama că nu ești într-un showroom oarecare, ci într-o poveste unde aripile de îngeri sunt peste tot, unde fiecare obiect are o istorie proprie și un loc special gândit.

Cum a început Anda Roman toată această aventură? „Intuitiv”, a fost răspunsul ei scurt și concis. „Am studiat Dreptul și Regie Film. După ce am terminat prima facultate, am plecat în America cu soțul meu, mai exact în Seattle, unde am mai studiat un pic de Drept, deși mi-am dat seama că nu asta îmi doresc”. „America m-a schimbat în bine, cred eu”, continuă Anda Roman, care s-a reîntors împreună cu familia, care se mărise cu o fetiță, în România. S-a reîntors cu gândul că va practica dreptul, a fost chiar și la Tribunal, dar după toate acestea a fost sigură că nu asta vrea să facă, ci regie de film.

„Am avut un impuls”, mi-a zis ea, iar eu am întrebat-o dacă a realizat că lipsește de pe piață un asemenea loc în 2005, atunci când s-a hotarât să deschidă atelierul. „Nu, nici pe departe. Nu aveam nicio legătură cu businessul. Am învățat să fac asta cu greu. Era nevoie de o formă de exprimare, un mod în care să mă pot eu exprima. Gândește-te că, atunci când am deschis eu, nu existau concept store-uri și nici magazine amplasate în case vechi. Ce făcusem eu era ceva super-exotic.”

Anda Roman recunoaște că se atașază foarte tare de ceea ce face așa încât, la început, nici nu voia să mai vîndă obiectele pe care le comanda de două ori pe an de la târgurile internaționale. „Eram atât de îndrăgostită de tot ce aveam și de tot ceea ce reușisem să aduc acolo, încât îmi era drag să le prezint când veneau clienții, dar refuzam să le vând. Într-o zi a venit soțul meu și mi-a spus că mai multe persoane i-au spus că am avut o idee foarte bună cu atelierul, doar că există o problemă: îi conving pe cumpărători să renunțe la achiziții”, zâmbește ea.

Anda este foarte bună prietenă cu online-ul, comenzile și le face așa, astfel colaborează și cu furnizorii. Timpul liber preferă să îl petreacă la atelier sau, dacă nu, pe teren la un client sau lucrează de acasă, iar în timpul acesta se bucură de cei trei copii de care este foarte mândră : Antonia, mezina familiei de 9 ani, Vaida și Alexa (care are deja 19 ani).