VIDEO – Look who’s driving: Alina Sudriu (Grace Couture Cakes)

Alina Sudriu este fondatorul brandului Grace Couture Cakes, un business în care torturile și prăjiturile sunt aduse la cel mai rafinat și înalt nivel.

Prima curiozitate pe care am avut-o a fost dacă Alina are o prăjitură preferată, dar asta veți afla din interviul video.

Cum s-a născut Grace Couture Cakes?

Prima idee i-a venit Alinei în momentul în care s-a căsătorit, văzând că lipsesc anumite servicii din partea cofetăriilor precum consiliere sau candy bar-uri din prăjituri proaspete. Nu s-a concentrat, însă, foarte mult pe asta, ea lucrând la momentul respectiv în domeniul imobiliarelor.

După patru luni după ce a născut-o pe Ana Grace, Alina a hotărât împreună cu soțul ei să înceapă o afacere care să se concentreze pe dulciurile de lux, făcute din ingrediente proaspete și din cele mai rafinate.

Au început cu un singur cofetar, în 2012, iar acum, după doar 5 ani, au un atelier de cofetărie couture un magazin și sute de nunți și evenimente pe care le onorează anual.

Am mai fost curioasă cum arată concediile ei, având în vedere că toată vara este plină de evenimente și mi-a mărturisit că “Așa este, Bianca, vara ne este imposibil să plecăm, poate fugim 3-4 zile în timpul postului, când nu se organizează evenimente, dar iarna tot timpul după Revelion plecăm o săptămână undeva unde este cald”

Cum ajunge un tort să arate atât de prețios?

Cu multă multă muncă, îmi spune Alina.

După ce este concepută rețeta, urmează ca artiștii plastici să iși pună amprenta. Poate vă întrebați daca au pregătire de cofetari, dar nu, nu au, pentru că nu modică în niciun fel compoziția tortului.

Acest business a început ca o afacere de familie și așa a și rămas.

Pe partea de organizare, ea se ocupă de tot ceea ce înseamnă marketing, comunicare și vizual, iar soțul ei de partea financiară, completându-se unul pe celălalt foarte bine.

Mulțumim frumos, Alina, pentru interviu!