VIDEO: In The Sport Light – Antrenament cu Gianina Beleagă și Ionela Lehaci, campioane mondiale la canotaj

Antrenamentul de azi este unul cu totul și cu totul special. Asta pentru că este un antrenament de campioane, pe care îl facem împreună cu Gianina Beleagă și Ionela Lehaci, campioane mondiale la canotaj, la o categorie la care România nu a mai avut medalie de aur de peste 15 ani.

Un adevărat exemplu de ambiție și perseverență, la numai 22 de ani, Ionela şi Gianina au cucerit la Sarasota (SUA) medalia de aur la proba de dublu vâsle, categoria ușoară, din cadrul Mondialelor de seniori. Curioase din fire, le-am rugat să ne dezvăluie cum arată o zi din viața lor și am fost bucuroase și onorate că fetele au acceptat invitația noastră.

Astfel, Ionela și Gianina au făcut o scurtă pauză de la programul lor de antrenamente extrem de riguros, pentru a ne arăta câtă muncă și disciplină se ascunde în spatele unor performanțe deosebite.
Noi am profitat de ocazie și am executat, ascultătoare, exercițiile. Până la urmă, de câte ori ai ocazia să te antrenezi alături de niște campioane mondiale!?

Am aflat, astfel, că fetele fac zilnic cel puțin 6 ore de antrenament intens. Antrenamentele lor se desfășoară atât pe apă, dar și în sala de forță, unde execută genuflexiuni cu o greutate aproape dublă față de greutatea propriului corp. Da, ați văzut bine: dublă.

Am mai aflat că pentru a putea susține un asemenea efort, fetele au nevoie de o alimentație strictă şi sănătoasă, dar și de suplimente alimentare. De exemplu, dimineața, pe lângă micul dejun, ele consumă un shake proteic Formula 1 Sport, din gama Herbalife 24, care le asigură necesarul de proteine, vitamine, minerale şi carbohidraţi. Pe parcursul zilei, intre mese, mai au gustări, respectiv batoanele proteice Herbalife, care prin conţinutul crescut de proteine ajută la dezvoltarea masei musculare slabe.

Stiați că după fiecare antrenament fetele cântăresc cu 2 kilograme mai puțin?! Asta pentru că pierd foarte multă apă, din cauza efortului fizic intens. Din acest motiv, hidratarea este extrem de importantă, iar Gianina și Ionela consumă pe tot parcursul zilei Hydrate din gama Herbalife 24, o băutură hipotonică ce conține electroliți, minerale și vitamine, special gândită pentru sportivii de performanță sau cei care fac sport susținut. Am încercat-o și noi, pentru că am aflat că nu are calorii, deci e prietenoasă cu silueta și mai are și un gust foarte bun.

Tot pentru hidratare fetele consumă și produsul CR7 Drive, de la Herbalife, care a fost dezvoltată împreună cu Cristiano Ronaldo (ca de la campioni pentru campioni!). CR7 este o băutură de ultimă generaţie care răspunde nevoilor nutriţionale ale sportivilor, fiind creată fără arome sau îndulcitori artificiali. Cu un gust răcoritor, această băutură cu carbohidraţi şi electroliţi ajută sportivii să se hidrateze înainte şi în timpul efortului. Asigură carbohidraţii necesari şi înlocuieşte ceea ce se pierde de regulă prin transpiraţie, inclusiv electroliţii de bază.

Recuperarea are un rol extrem de important, iar cele două sportive au grijă să se odihnească suficient și să urmeze procedurile de recuperare tradiţionale: saună și masaj. Pentru refacere musculară fetele folosesc şi Herbalife 24 Rebuilt Strenght, o băutură bogată în proteine, pentru recuperare după antrenamentele de forţă.

Am realizat, încă o dată, că sportul de performanță presupune multe eforturi și sacrificii și că pentru cele câteva minute de glorie supremă este nevoie de ani întregi de muncă și dedicare. Pentru a le face acest demers mai ușor, Herbalife le susține pe canotoarele noastre de doi ani de zile, oferindu-le suport şi consiliere în nutriţie.

Noi am mai fi stat la povești, să mai aflăm din tainele vieții de campioane, dar Gianina și Ionela ne-au pus la treabă – sau ”rețeta pentru succes”, așa cum au spus chiar ele.

Recunosc că am fost tentate să dăm bir cu fugiții, gândindu-ne la exercițiile grele pe care ni le-au pregătit fetele, dar am aflat, în scurt timp, că nu vom face decât partea de încălzire a programului lor de antrenament.

Să nu aveți impresia că încălzirea a fost prea ușoară. Chiar deloc. Mă puteți crede pe cuvânt, sau urmăriți video de mai sus pentru a vă convinge.

Iar la primăvară vom continua provocarea şi vom încerca şi un antrenament în barcă, la baza de la Snagov!

Categorii Lifestyle

Categorii Video