VIDEO – Beauty Dilemmas: Cum obții un glossy pink look?

Ar părea greu, la prima vedere, să ai un look glow chiar și în zilele cele mai grele de iarnă, după o săptămână aglomerată cu deadline-uri și proiecte. Și totuși, un produs minune (de fapt, mai multe, din colecția pentru primăvară Guerlain ) și un make-up artist priceput, José-Luis Yuve, make-up artist international Guerlain, reușesc să dea strălucire și culoare și unui ten obosit și unor ochi care au stat ceva mai mult la calculator.

Așadar, cu doar câteva produse (bază, fond de ten, mascara, fard de ochi, blush și un strop de gel colorat pe buze) își poți recăpăta lookul radios, perfect chiar pentru o întâlnire romantică. Privește video-ul și urmează pașii.

„Rozul este culoarea predominantă a colecției de machiaj. E foarte… pariziană, nu-i așa?”, zâmbește José-Luis Yuve, make-up artist international Guerlain, în timp ce eu îmi dau seama că, nu știu cum, dar pentru singura dată în ultimii doi ani, mi-am pus un pulover roz. Inspirație? Intuiție? „Olivier Echaudemaison, art directorul nostru, a fost inspirat pentru colecția de primăvară de roz. Primăvara natura înflorește și parcă și toate femeile sunt mai fericite. Ne imaginăm femeile gata să plece la dans. Așa că întreaga colecție are pink glow, este una dedicată femeilor care vor să fie radiante.”

Și dacă ar trebui să alegem (e greu, știu) un singur produs din gamă și să-l purtăm la noi, l-am întrebat pe José-Luis Yuve. „Clar, Météorites Pearls”, zâmbește el, „pentru că acest produs lansat în 1987 aduce strălucirea pe tenul femeilor”. „E foarte important ca tenul să fie pus în valoare, ca pielea să fie bine hidratată. Știi cum se spune”, râde el, „poți să-ți schimbi jobul, culoarea părului, hainele, chiar și soțul, dar nu îți poți schimba pielea”. Așa că, să ai un fond de ten loial tenului tău, o bază de machiaj care să te ajute să ascunzi imperfecțiunile… asta e foarte important, subliniază make-up artistul internațional José-Luis Yuve. „Fondul de ten e asemenea lenjeriei. Sculptează coprul, te face să te simți bine în pielea ta, dar nu e atât de evidentă ca rujul, să spunem, care atrage atenția asemenea unui diamant pus pe deget.”

Ce e important să rețină toate femeile în căutarea unui look perfect? „Aș spune că patru nuanțe sunt esențiale atunci când alegem un ruj: roz, foarte deschis – e culoarea care îți dă un aer fresh, așa că trebuie să îl porți când ești obosită. Apoi, roșu, culoarea chic a Parisului, culoarea care te va scoate în evidență la o petrecere elegantă. A treia culoare pentru buze este nude; o folosești atunci când culoarea machiajului tău de ochi e foarte puternică. Și cea de-a patra nuanță esențială este oranj; este pentru weekend și vacanțe, alături de un ten bronzat.”

Ce ar trebui să evităm în make-up în acest sezon? „Prea mult make-up pentru zi. O femeie e unică, iar viziunea noastră asupra feminității este că fiecare femeie este diferită, și unică în felul ei. Când cei din jur remarcă machiajul de pe fața ta, și nu pe tine, nu e OK. Un machiaj perfect este acela care te face să strălucești. O altă greșeală în machiaj e prea mult efect mat pe față; ai nevoie de acoperire a imperfecțiunilor, dar nu trebuie să faci din asta o mască.”

Ce înseamnă, până la urmă, frumusețea unei femei din punctul de vedere al unui make-up artist? „Să se simtă confortabilă cu ea însăși.”

În plus, împreună cu Guerlain România, v-am pregătit de Valentine’s Day un #CONCURS tare simpatic pe pagina de Facebook A list magazine, în urma căruia puteți câștiga 6 palete de farduri duo. Tot ce aveți de făcut este să dați LIKE la pagina Guerlain și să ne spuneți, pe scurt, ce produs Guerlain ați vrea să primiți din partea persoanei dragi și de ce vi-l doriți? Așteptăm comentariile voastre la secțiunea de comentarii a postării, iar cele mai bune 6 răspunsuri vor fi recompensate cu paletele Guerlain.

VEZI ȘI:

Video: Beauty Dilemmas-Cum să obţii un coc împletit