VIDEO – Beauty Dilemmas: Ce produse să foloseşti pentru sprâncene, în funcţie de machiaj


Fie că alegi să le evidenţiezi sau nu, sprâncenele influenţează într-o măsură covârşitoare frumuseţea unui chip. Aşadar, ar fi de preferat să le corectezi forma apelând la ajutorul unui profesionist, aşa cum e Mariana Romanică. O scurtă vizită în studioul ei echivalează cu „schimbarea la faţă” cum îmi place mie să glumesc. Mariana nu e doar un alt brow artist. La bază e consultant de imagine, absolventă a Academiei la UpToDate Fashion din Milano şi ştie mai bine decât oricine ce fel de sprâncene ţi se potrivesc în funcţie de fizionomie, de culoarea părului sau a ochilor. În plus, o poţi contacta nu doar pentru stilizarea sprâncenelor, ci şi pentru a-ţi schimba stilul vestimentar.

Doar după ce sprâncenele tale au căpătat  o formă care să te flateze, poţi jongla cu diverse produse dedicate special sprâncenelor. Important este să le alegi în funcţie de tipul machiajului pe care vrei să îl obţii, de la no make up make up look la unul de zi sau la unul intens de seară.

E adevărat că în ultimii ani, s-a dezvoltat o adevărată industrie în ceea ce priveşte soluţiile pentru conturarea şi corectarea sprâncenelor. Astfel, a devenit din ce în ce mai greu să te decizi ce să incluzi în beauty kit-ul tău.

Şi cum de ceva vreme şi eu mă confruntam cu această dilemă, am rugat-o pe Mariana  să îmi indice produsele potrivite în funcţie de trei tipuri esenţiale de make-up şi să îmi arate în ce ordine se folosesc. Am descoperit astfel o mulţime de noutăţi, de la primere, geluri, mascara până la iluminatoare pentru sprâncene pe care abia aştept să le încerc.

Tips-urile specialistului

Machiajul natural trebuie să fie invizibil. El are rolul de a ne înfrumuseţa chipul, însă nu trebuie să iasă în evidenţă în mod deosebit. Se mai numeşte şi „The No Make-up Make-up” sau „Nude Make-up”. Sprâncenele trebuie să fie cât mai naturale, fără ca produsele de machiaj pentru „aranjarea” acestora să se observe.

Machiajul de zi este un machiaj discret, dar nu invizibil, şi care nu încarcă însă tenul. Pentru acest look, putem corecta subtil sprâncenele, ţinând cont de forma lor ideală, aşa cum veţi vedea în acest nou episod Beauty Dilemmas.

Machiajul de seară poate fi mai intens, în culori puternice şi cu elemente care atrag atenţia în mod deosebit către chip. Pentru acest look, sprâncenele pot fi corectate şi conturate puternic.

Categorii Video