Vești bune azi în România, în lupta împotriva Coronavirus!

Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara a început testele pentru un vaccin anti-coronavirus, iar ministrul Sănătății a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19, la domiciuliu.

„O zi foarte importantă pentru OncoGen: avem vaccinul, echivalentul a 1.000 de doze. Sperăm să putem intra în producție în câteva luni, am cerut sprijin financiar de la Guvern”, anunță profesorul universitar doctor Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, conf.Wall-street.ro.

”Am început testarea pe celule umane, care va dura o lună. Dacă dă rezultate pe celule, adică sistemul imun se activează, dezvoltă anticorpi, vom discuta cu ANM posibilitatea de a face teste pe oameni. De notat că acest vaccin nu se pretează la etapa testărilor pe animale, folosită în tehnologia clasică de producere a vaccinurilor”, a declarat Virgil Păunescu pentru G4Media.ro.

Care sunt fazele de testare ale vaccinului? ”Întâi vom face teste pe zece oameni. Nu ne așteptăm să dea efecte secundare. În faza 2 ar urma să fie testat pe 50-100 de voluntari, iar în faza 3 pe un număr între 100 și 1000 de voluntari”, scrie aceeași sursă.

Între timp, tot astăzi Victor Costache, ministrul Sănătății a anunțat în cadrul Știrilor PRO TV că toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19. Acesta a mai spus și că pacienții diagnosticați cu noul virus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel puțin 30 de unități, în toată țara.

Pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

Categorii Lifestyle