Veronica Eremia, de la modelling la PR&Marketing în industria muzicală

veronica eremia

Abia acum îmi dau seama că, pe undeva, mi-au lipsit şedinţele foto şi toată agitaţia asta de când eram model“, îmi spune Veronica Eremia. Aşa că ea şi-a intrat repede în mână şi în câteva minute era deja transformată într-o cântăreaţă hip-hop pe care o iubesc luminile rampei. PR & Radio Plug-In Specialist la Universal Music şi MediaPro Music, Veronica spune că provocările de fiecare zi o fac să-şi iubească meseria.

De ce o profesie în PR?

La final de clasa a noua am avut onoarea să câștig o bursă în Statele Unite, iar acolo am făcut prima oară cunoștință cu acest termen de care nu știam că mă voi îndrăgosti. Tot atunci, am descoperit că, dacă m-aș descrie într-un cuvânt, acesta ar fi „creativitate”. După 12 ani, tot acesta este cuvântul care mă face să iubesc ceea ce fac.

Ce profesie ai, la bază? Și ce faci acum, mai exact?

Nu îmi doream să profesez neapărat în domeniul Relațiilor Publice, dar, pentru că știam sigur că vreau să scriu și să creez concepte, am ales facultatea de Comunicare și Relații Publice, iar datorită pasiunii pentru jurnalism, mi-am îndreptat pașii către un master în Jurnalism Tematic. Încă de pe băncile facultății am scris, am făcut campanii și, la un moment dat, mi-am găsit locul în proiecte internaționale de producție video. După toate aceste experiențe, mi s-a sugerat că aș fi potrivită să îmi pun în practică ideile în industria muzicală, unde lucrez în echipa de PR & Marketing Universal Music România și MediaPro Music. În fiecare zi, alături de colegii mei creăm conținut pentru artiștii caselor de discuri, iar cea mai provocatoare parte a job-ului meu este faptul că eu sunt cea care implementează la radio piesele lansate.

Artiștii pe care îi reprezinți sunt…

Artiștii caselor de discuri Universal Music și MediaPro Music. Nu aș vrea să ratez pe cineva, iar din această cauză mă gândesc că cel mai ușor este ca cineva să îi găsească online.

Care sunt cele mai mari provocări ale muncii tale?

Munca unui artist, în mâinile mele, vine cu o încărcătură care poate deveni copleșitoare. Știu cât de mult se muncește până se alege o piesă, iar după părerea mea, nicio idee nu prinde viață dacă nu îți pui puțin din suflet. Este fascinant, dar și challenging , să „vinzi” o piesă publicului, iar cel mai important,

radiourilor.

Ce ți se pare cel mai complicat la jobul tău de acum?

Cel mai complicat este să dai o veste mai puțin bună.

Ce ți se pare cel mai complicat din munca vedetelor pe care le reprezinți?

Faptul că trebuie mereu să se reinventeze. Reinventarea asta, după părerea mea, este tricky, pentru că, la un moment dat, există posibilitatea să te schimbi atât de mult, încât riști să uiți cine ești cu adevărat și îți pierzi din autenticitate.

Ai schimba vreodată locul cu ele? De ce?

Dacă aș schimba vreodată locul cu un artist, mi-aș alege foarte bine oamenii care mă reprezintă. Fiind o fire sensibilă, aș încerca să mă asociez cu oameni frumoși, care îmi vor binele și mă ajută să evoluez profesional și mai ales… personal.

Care a fost cel mai frumos gest pe care l-a făcut pentru tine un artist cu care lucrezi?

Cele mai frumoase gesturi sunt aprecierile și faptul că cineva îți recunoaște munca.

Care a fost cea mai haioasă poveste din viața ta profesională?

Sunt foarte multe întâmplări haioase. Una care mi-a rămas în minte a avut loc la Untold, când, între interviurile programate pentru Black Eyed Peas, am purtat una dintre cele mai amuzante conversații cu Will I Am, iar într-un moment în care era tensionat, am scos un Snickers și i-am spus: „Nu ești tu când ți-e foame”. A râs și s-a destins instant.

Care e cel mai frumos lucru pe care l-ai spune despre o vedetă pe care o reprezinți?

Artiștii pe care îi reprezint sunt unici și diferiți și down to earth.

Cel mai bizar lucru pe care îl știi despre o vedetă cu care lucrezi?

Artiștii români nu au cerințeextravagante. La fel ca fiecare om, ei au preferințe în materie de mâncare. Artiștii internațional, în schimb, sunt cei mai cunoscuți pentru obiceiurile lor extravagante. Cred că nu este o noutate că Madonna are cele mai multe cerințe, iar cea mai amuzantă mi se pare lungimea la care vrea să fie tăiați toți trandafirii albi: 15 centimetri.

Te-ai îndrăgostit de vreun artist cu care lucrezi? Ce ai făcut?

Când am început să lucrez în industria muzicală, eram deja într-o relație cu cel care în curând îmi va deveni soț. Dar aș putea să îmi imaginez cum ar fi asta, pentru că logodnicul meu este regizor și de multe ori suntem pe platoul de filmare împreună și e o experiență foarte emoționantă, altfel decât este relația noastră în afară job-ului.

Pe ce artist internațional ți-ar plăcea să îl reprezinți?

Mi-ar plăcea să o reprezint pe Beyoncé, mă fascinează stilul ei de lucru și faptul că încearcă mereu să se autodepășească. O admir ca artist și ca femeie și consider că cel mai important este ca omul pe care îl reprezinți să te inspire.

Dacă ar trebui să te reprezinți pe tine ca pe o artistă, cum ar suna începutul prezentării?

Wow, este cel mai ciudat să vorbesc despre mine, iar o prezentare ar însemna să pui în valoare calitățile pozitive, iar eu sunt obișnuită să vorbesc despre alții și să las aprecierile să vină din partea oamenilor care mă înconjoară. Dar… dacă totuși ar trebui să mă prezint, începutul ar suna cam așa: „Visătoare și charismatică, câteodată cu capul în nori… Veronica Eremia este o tânără de 27 de ani căreia îi place să se joace. Se joacă scriind, inventând și dăruind pasiune în fiecare lucru pe care îl face“.

SERIALUL LA CARE TE UIŢI ACUM…

FRIENDS, PENTRU A 20-A OARĂ, CRED.

MELODIA PE CARE AI DANSAT ULTIMA DATĂ…

AM DANSAT DIMINEAŢĂ PE SINGLE -UL ARIANEI GRANDE – 7 RINGS.

CONCERTUL LA CARE VREI SĂ AJUNGI ÎN 2019…

MAI PRESUS DE UN CONCERT, ÎMI DORESC SĂ AJUNG LA TOMORROWLAND.

EROUL PREFERAT DIN FILME…

CU TOATE CĂ IUBESC SARCASMUL LUI DEADPOOL, FEMINISTA DIN MINE SPUNE: WONDER WOMAN!

CEL MAI BUN ARTIST AL TUTUROR TIMPURILOR A FOST… FREDDIE MERCURY ŞI ESTE… BEYONCÉ!

Fotografiile au fost realizate la The Brewery. Production: Almost Ready. Producer: Iulia Dăncilă. Retoucher: George Mocanu. Assistants: Andrei Sabie, Ahmad Askar. Special thanks: www.musicgear.ro.

Stilist: Amalia Dobre. Make-up: Paul Stoica / Melkior. Hairstyle: Ionela Dobre / Beauty District. Vestimentație: ochelari Gucci/K Optic, pulover Opening Ceremony/Sport Couture, pantaloni scurți Skin Deep, jachetă Electra/Conglomerat.

Categorii Lifestyle