Vergeturile: când apar și cum scăpăm de ele

La un click distanță vei găsi cu siguranță extrem de multe opțiuni care promit că îți vor trata vergeturile. Pentru a afla dacă putem scapă într-adevăr de vergeturi e necesar să știm cum se formează ele, în urma căror fenomene apar și ce factori le înrăutățesc aspectul.

Ce sunt vergeturile

Vergeturile sunt mici ruperi ale fibrelor de colagen din piele. În general, vergeturile îşi fac apariţia odată cu modificările hormonale, persoanelor care sunt în creștere, dar sunt frecvent întâlnite și la femeile gravide, deoarece pielea de pe abdomen se întinde foarte mult, într-un timp scurt. Practic, vergeturile sunt niște cicatrici sub piele.

Când apar vergeturile

Vergeturile pot apărea încă din copilărie, însă nu este o regulă care ne dictează care persoane sunt predispuse să dezvolte vergeturi. Există multe femei cărora le apar vergeturi în urmă fluctuațiilor de greutate din timpul sarcinii, însă există și cazuri care nu s-au confruntat cu vergeturi chiar dacă au trecut prin una sau mai multe sarcini. Așa cum îți poți da seama, apariția vergeturilor este în strânsă legătură cu felul în care funcționează organismul tău.

Pot preveni apariția vergeturilor?

Venim și cu o veste bună, pentru că poți preveni apariția vergeturilor. O alimentație bogată în fructe, legume, vitamine, exercițiile fizice combinate, masajul și cremele speciale pot lucra împreună pentru a preveni apariția vergeturilor. Este extrem de important să bifezi toate punctele menționate anterior, însă nu îți forţa dezvoltarea musculaturii atunci când mergi la sala de antrenament, deoarece riști să te alegi cu vergeturi.

Cum tratăm vergeturile

Până în prezent, nu s-a găsit soluția minune care îndepărtează definitiv vergeturile, însă situația nu este atât de tragică, deoarece există creme care le pot diminua aspectul inestetic.

Resveratrox V previne formarea de noi vergeturi și reducerea dimensiunii celor deja instalate. Prin refacerea fibrelor de colagen și elastină redă elasticitatea pielii. Are efect restructurant profund și crește rezistența pielii la distensie. Se utilizează în sarcină, după naștere și în cazul variațiilor de greutate.
Serul corector Phytolastil ajută la estomparea aspectului vergeturilor instalate și diminuarea acestora. Ideal în cazul fluctuațiilor de greutate, în perioada sarcinii sau a pubertății, Phytolastil Ser estompează aspectul vergeturilor deja instalate cu ajutorul complexului vegetal retexturizant din Crețișoară, Iederă și Coada-calului.
O cremă multitasking, Egyptian Magic are numeroase beneficii pentru piele:
Frumusețe: cremă de față, ochi, buze, cuticule, mâini, hidratant intensiv pentru corp , bază de machiaj, ulei de masaj, mască pentru păr.
Probleme dermatologice: atenuant al cicatricilor recente, prevenirea vergeturilor, remediu pentru eczemă, psoriasis, dermatită atopică, calmant pentru arsuri și după expunerea la soare.
Gravide și bebeluși: oriunde pe pielea viitoarei mămici – excelență în prevenirea vergeturilor și calmarea mâncărimilor! Din prima zi de naștere poate fi folosită de bebeluș ca și crema de corp, dar și pentru a trata iritația de scutec (eritem fesier) sau cojitele de pe cap (dermatită seboreică).

Tratamentul Venus Viva

O altă metodă prin care poți reduce semnificativ aspectul vergeturilor este tratamentul Venus Viva. Spre deosebire de alte aparate care folosesc radiofrecvență fracționată, Venus Viva beneficiază de tehnologia SmartScan, devenind astfel singura metodă de reconstrucție a țesutului, care perminte terapeutului să controleze ablația în timpul tratamentului pentru o eficiență maximă. În plus, Venus Viva a fost conceput în așa fel încât disconfortul pacientului să fie minim.

Cum funcționează tratamentul Venus Viva?

Aplicatorul cu ajutorul căruia se poate realiza tratamentul arată ca un pistol. Odată ce este poziționat pe cicatrice, la declanșarea butonului de către terapeut, 160 de pini minusculi „perforează” pielea în același timp, netezind pur și simplu țesutul afectat de imperfecțiuni. Procesul de reconstrucție al pielii este astfel stimulat din interior.

Mai multe detalii privind tratamentul Venus Viva poți afla aici!

Unde: Noblezza Beauty Clinique, Str. Puțul lui Zamfir 63