Verdictul A List: Ce e OK şi ce nu e OK să porţi la o nuntă

hepta_2164578

Dress code-urile pot fi uşor descifrate – în caz că ai nelămuriri, te ajutăm noi, aici – însă indiferent de registrul sugerat în invitaţie, în cazul nunţilor, este adesea speculat faptul că invitaţii ar trebui să urmeze nişte reguli nescrise legat de ceea ce ar fi în regulă să poarte şi ce nu.

Redacţia A List Magazine îşi oferă părerile legat de răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre ceea ce reprezintă sau nu un fashion faux pas la nuntă.

Este OK să porţi negru?

1517561_10152744362713780_7380632383463033026_n
Rovena – stilist A List Magazine

Cătălina: Tradiţia spune că negrul sugerează doliul, însă de această regulă învechită nu se mai ţine de mult cont, aşa că, în afara cazurilor în care eşti invitată la o nuntă ai căror organizatori (miri sau părinţii acestora) sunt stilul foarte conservator, o rochie neagră este perfect în regulă, atâta vreme cât o asortezi cu accesorii (pantofi, poşetă, bijuterii) care să nu fie tot negre sau într-o nuanţă foarte închisă.

Alina: Este adevărat că multe fete fug de negru atunci când sunt invitate la o nuntă. Mie mi se pare, în schimb, chiar o alegere potrivită, mai ales dacă inspirația nu te ajută sau silueta nu-ți permite alegeri vestimentare extravagante. În orice caz, accesoriile (niște cercei statement sau un colier bine ales) sunt importante. Și, de ce nu, un ruj roșu aprins.

Rovena: Black is always a good idea! O rochie neagră scurtă sau lungă, un costum smoking negru, accesorizat cu o broşă la rever sau cu o pereche de cercei statement – toate vor fi alegeri inspirate pentru o nuntă stylish.

Verdictul A List: DA

Este OK să porţi o rochie cu imprimeu pe fundal alb?

Cătălina: Părerea mea este că ar fi bine să ocoleşti riscul (chiar şi incredibil de mic) de a supăra mireasa, chiar dacă e vorba de o rochie al cărei fundal alb este abia vizibil pe sub printul colorat. La urma urmei, de ce să rişti să atragi priviri sau comentarii negative, când există atâtea şi atâtea alte variante în afară albului?

11148754_1929392800619502_2258687463308735477_n
Cătălina – fashion editor A List Magazine

Alina: O rochie cu imprimeu pe fundal alb aș purta-o la o nuntă doar dacă aceasta ar avea o temă de garden party. Și dacă imprimeul ar fi suficient de intens încât rochia să nu pară, până la urmă… albă.

Rovena: Dacă este o nuntă de zi sau o petrecere relaxată, poţi purta o rochie vaporoasă cu imprimeuri mari, florale, pe fundal alb.

Verdictul A List: DEPINDE

Este OK să porţi o fustă sau rochie scurtă?

Cătălina: Depinde la ce ne referim prin „scurt”. Din partea mea, un „NU” ferm lungimilor deasupra genunchiului. Multe nunţi se desfăşoară întâi la biserică, unde este nerespectuos să apari îmbrăcată în ceva prea sexy, şi, în plus, în cazul petrecerii de după, alături de miri şi prietenii lor (şi ai tăi), cel mai probabil vor fi de asemenea prezenţi părinţi, bunici şi copii. O nuntă nu este momentul în care să arăţi ultra-senzual, ci festiv, pentru a te bucura de momentul de fericire al mirilor.

Alina: Depinde de siluetă, de vârstă, de cât de scurt înseamnă „scurt”. În nici un caz la ceremonia de la biserică. Iar pentru petrecerea de seară, este OK să mizezi pe o rochie scurtă dacă ești posesoarea unor picioare frumoase, iar desuurile nu au nici o șansă să se zărească pe ringul de dans.

Rovena: O rochie scurtă cu franjuri sau cu volane este o opţiune pentru cele care se simt în largul lor, au o siluetă zveltă şi nu se sfiesc să-și arate picioarele. Aş opta pentru o lungime deasupra genunchiului şi pentru versiunea mai romantică a acestor rochii. Recomand rochiile cu umerii dezgoliţi, cu asimetrii, pentru un look romantic şi actual.

Alina - redactor-şef A List Magazine
Alina – redactor-şef A List Magazine

Verdictul A List: DA, DAR NU MAI SCURTĂ DE NIVELUL GENUNCHILOR

E OK să nu porţi tocuri?

Cătălina: Bineînţeles, atâta vreme cât porţi o alternativă care se încadrează în dress code. În cazul nunţilor pe plajă sau în grădini, nici măcar nu este ok să porţi vreodată tocuri, însă chiar şi în cazul unei nunţi la care dress code-ul este cocktail sau black tie, poţi purta, din punctul meu de vedere, o pereche de sandale sau balerini eleganţi, fără probleme. Alege neapărat un model care să nu fie casual – balerini din brocart sau cu aplicaţii din cristale, sandale care se leagă pe gleznă cu panglici din satin, etc.

Alina: Desigur! Să fie elegant nu înseamnă să te chinui să mergi pe tocuri de 15 centimetri când în viața de zi cu zi tu porți doar pantofi sport. Poți fi la fel de elegantă și cu o pereche de balerini (dacă vrei să nu pară banali, alege unii aurii sau argintii sau care au aplicații prețioase). Eu personal nu aș alege însă vreodată sandale plate, mi se par potrivite doar pentru plajă.

Rovena: Poţi purta sandale sau pantofi fără toc dacă este o nuntă la malul marii, pe plajă sau într-o grădină sau luminiş într-o pădure. O alegere inspirată va fi o rochie lungă, vaporoasă, din tulle de mătase, şi sandale tip gladiator aurii, asemenea unei zeiţe greceşti.

Verdictul A List: DA

E ok să porţi o nuanţă foarte aprinsă?

Cătălina: Aş zice că e un pic riscant. Mai degrabă, aş sugera să optezi pentru un print interesant (care poate avea pete de culoare în nuanţe aprinse), ori pentru accesorii statement, în cazul în care vrei un look inedit. Ca sfat general, în cazul nunţilor, evită orice ţinută care ar putea ieşi prea mult în evidenţă, pentru a nu distrage atenţia de la cuplu.

Alina: Depinde cât de intensă e culoarea. Dacă ai șansele să fii confundată cu un semafor, mai bine renunță.

Rovena: Alegerea culorii este o opţiune personală, în funcţie de culoarea tenului, a părului, dar şi în funcţie de locaţia şisezonul în care are loc nunta. Mizează pe culori tari – galben, roşu, verde – pentru o petrecere în care culoarea, voia bună şi muzica vor fi ingredientele unei seri de neuitat. Accesorizarea va fi una minimală, machiajul şi coafura vor fi mai lejere.

Verdictul A List: DEPINDE DE INTENSITATEA NUANȚEI

Foto: hepta.ro