Vacanța ta s-a anulat? Transformă-ți casa în hotel

Vara asta e greu să-ți faci planuri de vacanță. E și mai dificil să ți se împlinească. Dacă restricțiile ți-au dat și ție peste cap concediul, află cum să creezi la tine acasă o atmosferă de cinci stele.

Poate că te numeri printre norocoșii care au reușit să călătorească și anul acesta fără să întâmpine probleme. Sau poate că incertitudinile au fost așa de mari încât ai renunțat la ideea de concediu planificat la punct și virgulă.

Dacă lucrurile au scăpat de sub control, nu e cazul să te descurajezi. Ai la îndemână ceea ce specialiștii numesc staycation. Vacanța de acasă. Până se vor mai limpezi, fă din casa ta un set up care să te îmbie la relaxare și visare, cu investiții minime și confort maxim. Iată câteva idei.

Minimalist, dar de efect

Începe prin a face curățenie, ordine și, dacă timpul și bugetul îți permit, chiar câteva (re)amenajări ale spațiului. “Keep it simple” și “Less is more” sunt principiile după care trebuie să te ghidezi. Te ajută să-ți limpezești mintea și să te simți ca într-o cameră de hotel, unde totul este curat și miroase a proaspăt. Bine, nu trebuie să exagerezi și să renunți la obiectele cu valoare sentimentală, chiar dacă par în plus. Creează un colțișor ca un mic altar cu lucruri prețioase, perfect instagramabile.

Un pat conforabil și cearșafuri impecabile

Ce faci prima oară când intri într-o cameră de hotel? Bingo! Un salt mare în patul generos, cu saltea fermă și așternuturi albe, spumoase, aranjate la dungă. Este garanția că vacanța ta a debutat cu dreptul. Dacă aveai ceva probleme cu spatele în ultima vreme și ai tot amânat să faci o schimbare, acum e momentul să înlocuiești salteaua veche cu una de calitate. Investește și în perne moi, care să te facă să visezi frumos, cu ochii închiși sau cu ei deschiși.

Fă lampa mai mică

Poate că e un vers dintr-un cântec, dar e și soluția care te va ajuta să intri mai ușor în atmosfera de vacanță. Stinge luminile prea puternice din casă și lasă aprinse câteva surse de lumină difuză, sau câteva lumânări parfumate, care te vor ajuta să intri în moodul hygge, atât de apreciat de danezi. Lumina e în continuare prea puțin misterioasă? Aruncă un șal colorat, transparent deasupra abajurului și aerul de vacanță e aici.

Joacă-te cu detaliile

Un lambriu din lemn sau bronz, un tapet înflorat sau ilustrat, un perete pictat sau un tablou avangardist – toate sunt elemente menite să îți încurajeze imaginația să se simtă departe de casă, într-un decor prețios. Nu trebuie să redecorezi întreaga casă – alege să transformi sau să adaugi detalii în camera în care îți petreci cea mai mare parte a timpului.

Flowers in the window

Un buchet de flori te va binedispune în orice situație și va adăuga prospețime spațiului de locuit. Cu atât mai mult atunci când încerci să recreezi ideea de vacanță. Fie că sunt monocrome, pline de culoare, prețioase sau culese de pe câmp, florile nu trebuie să lipsească din decor dacă vrei să-ți închipui că te-ai cazat la un hotel.

Transformă baia în SPA

Multă spumă, câteva lumânări aromate, jazz în surdină, o carte mai aproape, un coktail delicios – gata, set up-ul de vacanță a fost pus la punct. Ai grijă de tine din cap până în picioare, la propriu, pe îndelete și fără să-ți refuzi niciun moft. Fă o baie lungă sau, dacă stai la casă, mută-te în piscină. Închide ochii: ești la mare! La final, un masaj va întregi răsfățul.

Ghici cine vine la cină?

Păi, ar putea fi chiar curierul. Comandă cina acasă și proiectează-te în cel mai fancy restaurant. Alege un meniu pe care nu-l consumi în mod obișnuit – caviar, fructe de mare, you name it. Totul pentru a-ți satisface pupilele gustative și a-ți potoli dorul de ducă.

Deschide șampania!

Experiența nu este completă dacă nu ciocnești un pahar de șampanie, pentru a sărbători cum se cuvine vacanța ta de cinci stele la tine acasă. Vei vedea că, peste un an, te vei felicita că ai ales siguranța în defavoarea riscului și că ai petrecut cu tine clipe atât de prețioase.

Încheie seara într-o notă optimistă, alegând destinația spre care vei zbura anul viitor!

Foto: Pixabay; Pexels