Vacanță pe lac: 5 orașe europene cunoscute pentru peisajele spectaculoase

Dacă încă nu te-ai hotărât unde să mergi în vacanță în perioada următoare, am cel mai bun plan pentru tine: o vacanță într-un orășel european așezat pe malul unui lac. Aer curat, liniște, peisaje senzaționale, povești și obiective turistice care te vor impresiona: următoarele cinci locuri sunt excelente pentru o excursie de câteva zile, o escapadă numai bună pentru reîncărcarea bateriilor.

Bellagio, Lacul Como, Italia

Lacul Como este locul în care mi-am vrut dintotdeauna să ajung, așa că anul trecut am hotărât să îmi îndeplinesc dorința și am dat o fugă în orașele Como și Bellagio. De-a lungul timpului, Lacul Como a inspirat nenumărați artiști (de exemplu, Giuseppe Verdi a stat la Villa Margherita din Griante, situată pe malul lacului, și a compus faimoasa La Traviata aici) și vei înțelege de ce după ce îl vei vedea. Cu siguranță toate orășelele pitorești de pe malul lacului merită vizitate, însă mie mi-a rămas inima la Bellagio, la culorile sale, la vilele cochete, la străduțele înguste care ascund colțuri minunate.

Bled, Lacul Bled, Slovenia

Deși este micuță, Slovenia este una dintre cele mai frumoase și… verzi țări din Europa. Situat în partea de nord, Lacul Bled se numără printre cele mai populare destinații turistice din Slovenia datorită peisajului spectaculos de aici. Pur și simplu nu poți da greș cu o combinație între lac și munte! În mijlocul lacului se află Insula Bled, care găzduiește o biserică în stil baroc, ridicată la finalul secolului al XVII-lea. Iar dacă ajungi aici, dă o fugă și la Castelul Bled, așezat pe vârful unei stânci. De sus, vei putea admira lacul în toată splendoarea sa!

Schönau am Königsee, Lacul Königssee, Germania

În sud-estul Germaniei, la scurtă distanță de granița cu Austria, se află un colț de natură minunat: Lacul Königssee, locul unde se adunau odinioară liderii Bavariei, dornici să se recreeze. Situat în inima Alpilor, Königsee este un lac glaciar de care te vei îndrăgosti instantaneu! Așadar, dacă plănuiești o vacanță la munte, Schönau am Königsee este destinația pe care trebuie să o bifezi, mai ales că, în apropiere, este și Parcul Național Berchtesgaden.

Hallstatt, Lacul Hallstättersee, Austria

Probabil știi deja celebra imagine cu orașul Hallstatt și casele care se reflectă în apa limpede a Lacului Hallstättersee, un loc inclus în Patrimoniul UNESCO. Înconjurat de munții uriași, situat în centrul regiunii Salzkammergut, unde, în urmă cu 4 000 de ani, se stabiliseră celții, Hallstättersee este locul perfect în care să te deconectezi. Iarna, te vei bucura de peisajul alb care arată atât de bine, iar vara, de verdele pădurilor, de arhitectura caselor, de centrul vechi și terasele cochete din Hallstatt! O adevărată oază de liniște și inspirație!

Parcul Național Lacurile Plitvice, Croația

Parcul Național Lacurile Plitvice este cel mai vechi parc național din partea de sud-est a Europei, o zonă inclusă, în 1979, în Patrimoniul UNESCO. Locul este unic în întreaga lume: cascadele, apa turcoaz a lacului, vegetația abundentă, traseele spectaculoase (natura te înconjoară, practic, oriunde te-ai uita, vezi numai verde și turcoaz!). Întregul parc este format din 16 lacuri interconectate cu ajutorul cascadelor, Plitvice fiind un complex care arată extraordinar în orice perioadă a anului.

Foto: hepta.ro, pixabay.com

CITEŞTE ŞI:

Cele mai frumoase oraşe mici din Spania

Categorii Lifestyle