Unzip Your Mind: interviu cu artistul Alex Chinneck – video

Un viitor mai bun? O frântură dintr-o poveste? Un strop de magie? Sau toate acestea la un loc? „Atunci când deschizi un fermoar, o lume nouă apare. Creezi o atmosferă, dai o nouă perspectivă lucrurilor”, spune artistul britanic Alex Chinneck despre expoziția lui Unzip Your Mind, deschisă la spațiul Qreator by IQOS. „Fermoarul, este, până la urmă, un simbol universal, unul care va adăugă un strat narativ poveștii imaginate de către mine din beton și lumini.” Am stat de vorbă cu artistul britanic Alex Chinneck chiar cu o zi înainte de deschiderea expoziției, printre instalații în curs de montaj și ultimele detalii tehnice, despre lucrările sale, despre magie și planurile din agenda acestui an.

Expoziția Unzip your Mind îmbină arta, ingineria și arhitectura, iar instalațiile provoacă privitorul să își imagineze cum arată și cum se simte un viitor mai bun, în care imposibilul devine posibil. Fermoarul, devenit deja semnătura recognoscibilă a lui Chinneck, este elementul de legatură între instalația originală prezentată în primăvara acestui an în Milano și Unzip Your Mind, expoziția gândită de artist în colaborare cu Qreator.

Așadar, fă-ți timp să ajungi la spațiul Qreator by IQOS – expoziția este deschisă până pe 18 septembrie 2019 la Qreator by IQOS – bvd. Aviatorilor 8 A. Vei vedea 5 sculpturi enorme și 10 fotografii care documentează instalația imensă de câteva tone pe care artistul a pregătit-o pentru Milano Design Week.

Atenție! În spațiul Qreator este permis doar accesul persoanelor adulte.

Alex Chinneck și Alina Aliman

Categorii Video