Unde plecăm de 1 mai? Recomandările noastre!

Ce faci anul acesta de 1 mai? Noi îți propunem să ieși din rutina grătarelor organizate la munte și să experimentezi una din cele 3 destinații de mini-vacanță. Patru zile sunt suficiente pentru un city break, deci dacă nu ai vizitat încă Marrakech, Florența sau Dubrovnik, acum este momentul.

City Break în Marrakech, Maroc

city break

Marrakech este un oraș din Maroc în care vii pentru a experimenta o cultură diferită de cea europeană. Sigur te va cuceri inima orașului, în care se află imensa piață publică Djema el Fnaa, inclusă în patrimonial mondial UNESCO. Djema el Fnaa descrie perfect universul societății marocane: sunete de tobe, standuri cu mâncare tradițională, tatuaje cu Henna, toate acestea le găsești mai mult seara și noaptea, piața fiind mai puțin activă pe timpul zilei.

city break

Chemările la rugăciune se fac în cel mai înalt punct din Marrakech, acela fiind Moscheea Koutubia, cea mai înaltă clădire. Din păcate, accesul creștinilor nu este permis în moscheele din oraș.

Yves Sain Laurent, creatorul francez de modă și parfumuri, a fost deținătorul Grădinilor Majorelle, un loc de nereatat, plin de plante exotice culese din toată lumea, lacuri artificiale și o explozie de culori îndrăznețe.

City break în Florența, Italia

Piața Michelangelo, Piața della Signoria, Grădinile Boboli, Ponte Vecchio sau Domnul din Florența sunt doar câteva locații care îți indică faptul că te plimbi printr-un oraș-muzeu. Artă este cel mai important aspect al Florenței. Capitala regiunii Toscana este probabil orașul perfect pentru a petrece cele câteva zile pe care le ai la dispoziție în această mini-vacanță de 1 mai.

city break

Programul de vizitat începe de la Piazza del Duomo sau, altfel zis, în barul Scudieri. Aici vei găsi cafea, prăjituri și o panoramă perfectă încă din 1939. Dacă nu știai, italienii își iau micul dejun în picioare, sprijinindu-se de bara de marmură. Însă, ai nevoie de ceva timp pentru a admira detaliile. Bazilica San Lorenzo se află în apropiere de Piazza del Duomo, datează încă din anul 1000 și este biserica favorită a familiei de Medici.

city break

Pentru o experiență de shopping, Tornabuoni este destinația perfectă, fiind cea mai elegantă stradă din Florența, unde magazinele de haine celebre alternează cu cele de bijuterii.

Palatul Vecchio, care are un aspect mai mult de fortăreață decât de reședință, este vechiul sediu al guvernului republican, ce găzduiește în prezent Primăria. Înalt de 94 de metri, turnul adăpostește în interior picturi, fresce și sculpturi ale celor mai importanți artiști ai Renașterii.

City break în Croația, Dubrovnik

Croația are toate atuu-rile pentru un turism de calitate. Se bucură de peisaje deosebite, marine și montane, istorie veche și bogată, bucatarie rafinată și servicii de calitate. Coasta Dalmată ascunde o altă comoară și nu te poți numi fan Game of Throne dacă încă nu ai vizitat Dubrovnik, orașul în care s-a filmat o mare parte din celebrul serial. Dubrovnik nu seamănă cu nimic din ce ai mai văzut până acum, este supranumit chiar Perla Adriaticii și din câte am înțeles noi…nu degeaba.

city break

Centrul Vechi al orașului este înscris pe Lista Patrimoniului UNESCO și în Dubrovnik poți vizita câteva dintre cele mai frumoase palate din Europa: Palatul Rector, construit în anul 1441 în stilul gotic și renascentist, si Palatul Sponza, ce conține arhivele naționale ale țării.

Cei entuziasmați de viața de noapte se pot bucura de experiențe fascinante în Dubrovnik, unde agitația și dinamismul sunt două trăsături caracteristice. Stradun este locul în care găsești cele mai multe terase, baruri, cluburi și restaurante și unde poți petrece până în zori

Strada Stradun este destinația ideală de shopping, de la buticuri cu suveniruri până la magazine elegante.

Verifica 3 oferte interesante pentru Dubrovnik aici!