Unde mergem în luna iulie? Filme, expoziții și cele mai cool festivaluri

Muse

Vacanță, soare, muzică și multă, multă distracție: acestea sunt coordonatele noastre pentru luna iulie. Electric Castle, EXIT Festival, Sighișoara Medievală, Muse și Iron Maiden, Caravana Metropolis, maratonul ShortsUp: se anunță a fi o vară destul de încărcată, așa că iată cum arată agenda noastră pentru următoarele săptămâni.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte (ShortsUp), în Pavilionul Central Romexpo din București
Pe 2 iulie, cinefilii își dau întâlnire la cea de-a opta ediție ShortsUP, maratonul cinematografic dedicat promovării scurtmetrajelor produse în ultimul an și premiate la marile festivaluri ale lumii. Selecția din acest an cuprinde 28 de scurtmetraje, printre care și Ave Maria, o comedie despre cinci călugărițe, trei israelieni și o mașină stricată în mijlocul pustietății, O noapte în Totoriki, în regia Roxanei Stroe (citește aici un interviu în exclusivitate cu tânăra regizoare), Violet și Nossiop. Pe lângă nenumărate filme bune, vă așteaptă și sesiuni de board games, o piscină cu bile din plastic, un Live Comedy Show cu DOC și multe alte activități simpatice! Detalii și bilete pe aici și aici.

AFIS Noaptea Lunga

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, la Arad
Șase filme de autor vor fi proiectate între 5 și 10 iulie, în fiecare seară de la 21:30, pe un ecran gonflabil de 120 m², în parcul Mihai Eminescu din Arad, în cadrul Caravanei Metropolis. Cele șase pelicule, premiate la numeroase festivaluri internaționale, sunt: Rams (5 iulie), Dheepan (6 iulie), câștigătorul trofeului Palme d’Or la Festivalul de la Cannes din 2014, Le tout nouveau testament (7 iulie), Son of Saul (8 iulie), filmul care a obținut anul acesta Oscarul pentru Cel mai bun film străin, Amy (9 iulie), un documentar emoționant despre viața lui Amy Winehouse, și Mustang (10 iulie), o dramă despre cinci surori din Turcia, a căror viață este controlată permanent de familia lor.

son of saul
Son of Saul

EXIT Festival, la Novi Sad, Serbia
Dacă plănuiești o excursie în afara țării, luna asta noi îți propunem să le faci o vizită vecinilor noștri sârbi. Și îți oferim și cel mai bun motiv: Skrillex, The Prodigy, Bastille, David Guetta, Ellie Goulding, Hurts, Lost Frequencies, Robin Schulz, și Dub Pistols vin între 7 și 10 iulie la EXIT Festival, care va avea loc în fortăreața Petrovaradin din Novi Sad, Serbia, așa că e timpul să începi să îți faci bagajele! Detalii și bilete aici.

ellie
Ellie Goulding

Electric Castle, la castelul Bánffy din Cluj
Vara aceasta, Clujul este din nou în atenția noastră! Între 14 și 17 iulie mergem la Electric Castle Festival, la castelul Bánffy din comuna Bonțida, Cluj, unde ne vom întâlni cu Skrillex, Sigur Rós, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbrenner, Rusko, Dilated Peoples, Dub Pistols, Babylon Circus și mulți alții. Detalii și bilete aici și aici.

Festivalul Sighișoara Medievală
Timp de patru zile, între 28 și 31 iulie, Sighișoara se transformă într-un loc de poveste. Spectacole de teatru, scenete, demonstrații de luptă între cavaleri în armură, concerte de muzică medievală, concursuri, proiecții de filme: iată doar o parte dintre evenimentele și activitățile care te așteaptă în cadrul Festivalului Sighișoara Medievală.

Rock the City, în Piața Constituției din București
Luna aceasta, mai exact pe 29 iulie, vom cânta alături de Matthew Bellamy și colegii săi din Muse cele mai cool piese de pe albumul Drones (Dead Inside și Mercy sunt două dintre preferatele noastre), iar pe 30 iulie, ne vom întâlni cu rockerii de la Iron Maiden pentru un concert electrizant. Ambele concerte vor avea loc în Piața Constituției din București. Detalii și bilete pe Eventim.

Muse1

Expoziția Direcții. Sens, la AnnArt Gallery
Direcţii. Sens este a două expoziţie personală Constantin Rusu la AnnArt Gallery. Seria de lucrări este realizată pe hârtie densă din bumbac, cu suprapuneri de hârtie japoneză delicată, maruflată pe pânză. Lucrările explorează un sens existenţial profund, căutat în intensitatea negrului şi puritatea expresivă a albului, cu acuta inserţie de culoare. Sensul acestei explorări artistice este condus de Rusu în spaţiul restrâns al pânzelor de 30 x 40 cm sau în deschiderea ferestrelor de peste un metru şi jumătate, cu o sugestie a depăşirii limitei, prin ieşirea hârtiei din perimierul de lucru tradiţional. Artistul pune în valoare săgeata, marca grafică ce a definit prima serie prezentată la AnnArt după absolvirea masterului UNArte la Bucureşti în anul 2011. Expoziția poate fi vizitată până pe 30 iulie.

annart

Detox+ Market 4, în Club Control
Sâmbătă, pe 2 iulie, este zi de shopping la Detox+ Market 4, eveniment ce militează împotriva garderobei doldora de lucruri nefolositoare, prețurilor exagerate și mentalității de strângător compulsiv! Evenimentul găzduiește branduri creative românești cu sample sales la preț redus față de showroom, femei fabuloase din lumea televiziunii, a presei, a publicității, a marketingului și mici antreprenori care își scot la vânzare colecțiile personale. Așadar, Quartet Communications alături de FruFru, UBER și OneCoin te invită la Detox+ Market 4 powered by DERO pe 2 iulie 2016, între orele 12 – 18, la Control (str. Constantin Mille nr. 4) te invită să descoperi creații vintage ale designerilor români, piese cu povești ale unor femei obișnuite, lucrări de artă vizuală și juice-uri raw care te vor umple de energie.

detox

Foto: outnow.ch, hepta.ro, AnnArtGallery

Categorii Lifestyle