Unde mergem în vacanță? Opt locuri din România cu un design inedit

locuri din romania

Zile însorite, relaxare, dar și un strop de aventură? Dacă te numeri printre persoanele care caută în permanență destinații noi pentru excursii de weekend sau vacanțe prelungite, îți propunem opt locuri din România de care te vei îndrăgosti iremediabil.

Sunt situate în cele mai frumoase zone din țara noastră și, în plus, au un design spectaculos, cu detalii inedite. Așadar, dacă plănuiești o vacanță în România sau pur și simplu vrei să descoperi un loc nou, numai bun pentru câteva zile de relaxare, iată care sunt propunerile noastre.

Atra Doftana
Valea Doftanei, peisajele sale impresionante (pădurile verzi, râul Doftana și barajul Paltinu) și, nu în ultimul rând, Atra Doftana, o pensiune cu un design minimalist uimitor și un restaurant foarte apreciat, în meniul căruia vei găsi atât preparate internaționale, cât și specialități tradiționale. Situată la numai două ore de București, zona Valea Doftanei este locul ideal pentru un weekend liniștit: relaxează-te la iarbă verde, vizitează rezervația Glodeasa, dar și obiectivele turistice din apropiere (Castelul Iulia Hașdeu și Casa Memorială Nicolae Grigorescu din Câmpina, ruinele celebrei închisori Doftana – unde a fost închis și Nicolae Ceaușescu).

Valea Verde
Situat în inima Transilvaniei, mai precis în comuna Cund din județul Mureș, Valea Verde Resort este locul în care îți vei dori să revii iar și iar pentru priveliștea spectaculoasă, pentru ospitalitatea și poveștile fascinante ale sătenilor, pentru tradiții și experiențe inedite. Complexul aparține unui cuplu de germani, Jonas and Ulrike Schäfer, care au fost cuceriți de peisajele transilvănene și au decis să creeze un mic colț de rai aflat la aproximativ 35 de kilometri de Sighișoara. Dacă ajungi la Valea Verde Resort, te poți caza într-una dintre cele patru căsuțe pitorești de aici (Bierzahn, Varga, Samways și Kartmann) sau într-un apartament rustic din complex. Iar după ce ai explorat împrejurimile, nu uita să dai o fugă la Sighișoara și să vizitezi Cetatea, Turnul cu Ceas, Scara acoperită, turnurile medievale și Biserica din deal (dacă ai noroc și ajungi în weekendul din iulie în care are loc Festivalul Sighișoara Medievală e cu atât mai bine, pentru că vei prinde cele mai simpatice spectacole, reprezentații și concerte de muzică medievală).

Valea Verdeee

Casa Freya
Plănuiești o scurtă escapadă, un weekend departe de casă, de aglomerația și de zgomotul orașului? Propunerea noastră este Casa Freya din Bușteni, un loc potrivit atât pentru excursiile în doi, cât și pentru vacanțele cu întreaga familie, care se află la mai puțin de zece minute de Castelul Cantacuzino. Dacă ajungi la Bușteni și vrei să te aventurezi într-o drumeție, poți alege unul dintre traseele montane către Babele sau Caraiman. Iar dacă preferi să îți reîncarci bateriile, poți rămâne să te relaxezi în foișorul Casei Freya, în compania unei cărți bune sau a celor mai buni prieteni. Ca să nu mai vorbim de faptul că fotografiile cu Munții Bucegi, pe care îi poți admira de la ferestrele Casei Freya, îți vor aduce (multe) puncte în plus la capitolul Instagram.

Castelul Prințul Vânător
Visezi la o vacanță regală în adevăratul sens al cuvântului? Atunci Castelul Prințul Vânător din Turda este cea mai bună alegere pe care o poți face. Odată ce vei trece de porțile sale, vei avea senzația că trăiești într-o altă epocă. Designul Castelului Prințul Vânător este surprinzător: turnuri, pereți de piatră, mobilier din lemn, accente vintage, pur și simplu fiecare detaliu contribuie la crearea unei atmosfere de poveste! Mai mult, din această poveste nu lipsește răsfățul culinar: în Coliba Haiducilor, sala mare a castelului, vei avea parte de un ospăț ca la carte. Așadar, dacă ai drum spre Cluj sau alt oraș din zonă, un popas la Castelul Prințul Vânător din Turda este o idee excelentă!

Hilde’s Residence
Hilde’s Residence din Gura Humorului este acel loc care îți aduce aminte de casa bunicii încă din prima clipă în care îl vezi. Farmecul Bucovinei, livada imensă, grădina cu cele mai frumoase flori, un restaurant tradițional și un magazin de suveniruri care te va tenta cu o mulțime de obiecte handmade sau produse bio făcute chiar în bucătăria de la Hilde’s Residence (dulceața lor este excelentă): data viitoare când vrei să să plănuiești o vacanță în nordul țării, ține cont de propunerea noastră.

hilde

Club Vila Bran
Terenuri de fotbal, tenis, baschet, volei sau mini-golf, piscine în aer liber și acoperite, spa, echitație, sală pentru spectacole de teatru, pârtie, amfiteatru în aer liber, sală de fitness, locuri de joacă pentru copii, o mini-grădină zoologică: la Club Vila Bran (se află la mai puțin de un kilometru de Castelul Bran) vei avea parte de o vacanță completă, indiferent de sezon. Iar designul rustic al complexului alcătuit din 11 vile, o casă țărănească, un castel (Le Petit Château Vila Bran) și două cabane care par desprinse din basme (Little Red Riding Hood’s Cottage și Bambi’s Cottage) te va cuceri cu siguranță.

Carpathian Estate
Dacă îți dorești un weekend de relaxare, în mijlocul pădurii, Carpathian Estate din comuna Măgura, Buzău, se numără printre cele mai bune opțiuni. Designul a fost gândit de arhitectul american Jim Ruscitto, iar rezultatul este unul spectaculos. În plus, la Carphatian Estate te așteaptă o fermă, două lacuri, o livadă, o grădină de legume și o plantație de căpșuni și zmeură. Iar dacă plănuiești să vizitezi împrejurimile, dă o fugă la Vulcanii Noroioși, la Focul Viu de la Terca (o zonă în care se formează flăcări ca urmare a emanației de gaze naturale), dar și la podgoria Lacerta.

Domeniul Greaca
O oază de liniște în mijlocul naturii, un cocktail răcoritor pe care să îl savurezi la piscină și câteva ședințe de masaj: cam așa arată rețeta unui weekend dedicat relaxării. La Domeniul Greaca, situat în comuna Greaca din Giurgiu (din București faci aproximativ o oră cu mașina până aici), vei avea parte de tot ce îți dorești: un conac cu o arhitectură aparte și camere spațioase, cu un decor pastelat pe care îl vei adora, un wine bar unde vei putea degusta cele mai bune sortimente de vinuri și nenumărate opțiuni de distracție (piscine, ATV-uri, teren de tenis, biliard și multe altele). Iar dacă vrei să vii aici împreună cu cei mici, trebuie să știi că Domeniul Greaca este un loc family friendly: copiii se vor amuza copios în zona Kiddyland (da, plimbările cu poneiul sunt incluse în program).

Doftana

Atra Doftana

Valea Verde

Valea Verde Resort

Estate

Carpathian Estate

hilde

Hilde's Residence

Carpathian estatee

Carpathian Estate

Doftana

Atra Doftana

Carpathian Estate

Carpathian Estate

Doftana

Atra Doftana

Valea Verde

Valea Verde Resort

Valea verde

Valea Verde Resort

DOFTANA

Atra Doftana

Valea Verde Resort

Foto: Vlad Eftenie, arhiva locațiilor prezentate

Categorii Lifestyle