Unde mâncăm sănătos și foarte gustos în București?

Dacă ar fi să mă gândesc la un mit care încă se perpetuează și în prezent, acela ar fi că mâncarea sănătoasă, oricât de benefică ar fi pentru organism, nu are acel gust bun și satisfăcător pe care ni-l oferă, să zicem, o felie de pizza sau un burger bine făcut. Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa. Preparatele din ingrediente cu gust adevărat, gătite cu atenție, fără chimicale, zahăr sau alte substanțe despre care se știe că nu sunt tocmai sănătoase, sunt de-a dreptul delicioase! Bogate în nutrienți, deci foarte hrănitoare, dar și savuroase. Și da, sunt un răsfăț al papilelor gustative, care oferă satisfacție deplină!

Însă nu mă crede pe cuvânt: vino să le încerci și tu în câteva dintre locurile mele favorite cu healthy food din oraș.

Verv Kitchen (Strada Italiană, nr. 26)

Înainte de a începe să vă descriu experiența Verv, trebuie să fac o precizare importantă. Extrem de importantă, aș spune. Nu mănânc kale, nu sunt fan. Sau, cel puțin, credeam că nu sunt fan, pentru că, după ce am încercat primele kale chips din viața mea, la Verv, m-am convertit la ele pentru totdeauna. Nu le știu încă secretul, dar adevărul e că nu m-am așteptat deloc să găsesc acel gust intens, foarte bine condimentat, într-un meniu super healthy, care include, printre altele, cel mai bun hummus cu CBD și veggie crackers, legume crude cu sosuri și mirodenii yummy, dar și cea mai interesantă supă cremă pe care am încercat-o eu în toată viața mea: cremă de praz și cartofi, cu lapte de cocos, ulei de cocos și condimente. O adevărată NE-BU-NIE! Și oare mai e nevoie să vă spun și despre grădina superbă de la Verv? Situată chiar în centrul Bucureștiului, pe strada Italiană, este o oază de liniște și verdeață, decorată în stil minimalist, cozy & nice. Altfel spus, un loc numai bun să te relaxezi în zilele de vară. 

View this post on Instagram

A post shared by VERV (@verv.kitchen)

Arome (Strada Luigi Cazzavillan, nr. 25)

Mâncare sănătoasă… with a twist, dar și una dintre cele mai frumoase grădini din tot orașul: cam așa ar putea fi rezumată experiența Arome. Un loc preferat adesea de vegetarieni, dar care trebuie testat de orice persoană care vrea să încerce preparate healthy, cu un gust inedit, și să se convingă că da, și acestea sunt absolut delicioase, Arome te așteaptă cu o varietate de supe, salate și paste… altfel, dar și cu cele mai gustoase deserturi din ingrediente sănătoase. 

View this post on Instagram

A post shared by AROME (@aromesisunete)

Simbio (Strada Negustori, nr. 26)

Nu trece o săptămână fără un brunch la Simbio, mai ales că acum ne putem bucura de grădina lor cu gutui cât e ziua de lungă! Iar mâncarea este absolut delicioasă, de la senzaționalul lor croque madame și până la burgerul din quinoa, servit alături de salată verde. Și nu pot să nu menționez și cele mai pufoane pancakes cu ricotta și sirop de arțar! Yum!

View this post on Instagram

A post shared by Simbio (@simbiokb)

Sweetology (Calea Victoriei, nr. 122)

Cine spune că înghețata nu poate fi sănătoasă, mai ales atunci când este făcută din ingrediente naturale și fructe proaspete, fiind produsă zilnic în laboratorul propriu de la Sweetology? Dacă ai drum prin Piața Amzei, e musai să te răcorești cu un gelato de la ei, mai ales că temperaturile caniculare ne dau mari bătăi de cap în perioada aceasta. Preferata mea este, indiscutabil, înghețata de cocos, dar trebuie să recunosc că varietate de arome este atât de mare și de yummy, încât mi-e foarte greu să mă decid. De fiecare dată. Să vă povestesc și despre cheesecake-ul lor cu gust divin? Nu, mai bine nu vă mai povestesc, mai degrabă vă îndemn să mergeți să îl testați… cât de curând!

Papila (Strada Sfinților, nr. 6)

Papila se numără printre marile mele descoperiri din urmă cu aproximativ doi ani, un bistro micuț, situat în zona Universitate, care chiar și-a câștigat reputația de loc cu mâncare delicioasă și gustoasă. Adevărul este că pur și simplu nu ai cum să dai greș cu Papila, indiferent ce alegi din meniul lor (câteva dintre preparate se schimbă și în funcție de sezon, astfel că ai ocazia să testezi o varietate de bunătăți!)! Pe mine m-au cucerit cu o cremă de dovleac și caju pe care de-abia aștept să o regăsesc în meniu, însă, dacă ar fi să aleg un singur preparat favorit de la ei, cred că aș vota fără să mă gândesc de două ori cu antricotul de vită fragedă cu piure de rădăcinoase. Delicios!

View this post on Instagram

A post shared by PAPILA (@papila.kitchen)

Foto: Instagram, arhiva locurilor prezentate

Categorii Lifestyle