Unde bem un ceai bun în București? 8 ceainării de neratat

ceai bun

Suntem mereu în căutare de locuri faine prin oraș, iar astăzi vă propunem o nouă aventură urbană. Cafenele simpatice v-am tot recomandat (aici și aici), apoi am descoperit câteva locuri cu terase superbe, iar în cele din urmă am cedat tentației și am „vânat” pizzeriile cu cele mai bune specialități din oraș.

Acum însă, dacă tot a venit toamna și s-a mai răcorit afară, am zis să vă pregătim ceva de sezon: un ghid al celor mai cool ceainării din București.

Începem?

Bernschutz & Co (strada Ion Nistor, nr. 6 & strada General Eremia Grigorescu, nr. 5)

Sunt două ceainării Bernschutz în București și ambele arată absolut minunat! Genul acela de locuri care te așteaptă de fiecare dată să stai la povești în tihnă, să bei un ceai cald și chiar să citești o carte, pentru că da, ambele au o selecție foarte interesantă de cărți și reviste. Selecția de ceaiuri este pentru toate gusturile – de încercat Cranberry Vanilla sau Jamaica Rum, foarte bune! – iar dacă ceașca de ceai este completată și de o prăjitură, un cheesecake sau o lava cake, atunci scenariul este perfect!

Camera din față (strada Mendeleev, nr. 22)

Ne place tare mult la Camera din față, pentru că este genul acela de loc cozy în care simți că te-ai întors în timp, că ești din nou în casuța bunicilor și aștepți ceaiul și prăjiturelele pregătite cu mare grijă de bunica. Dacă încă nu le-ai călcat pragul, îți recomandăm să o faci cât de curând: te vei îndrăgosti într-o secundă de  vibe-ul său! Și, evident, de ceaiurile sale delicioase!

Ceainăria Infinitea (strada Dr. Grigore Romniceanu, nr. 7)

Evident că nu puteam alcătui un ghid al ceainăriilor din București fără să o includem pe cea considerată cea mai frumoasă dintre ele: Infinitea, cu a sa grădină superbă. Într-un colț ascuns de Cotroceni te așteaptă cele mai bune dulciuri din univers – cu cheesecake-ul în frunte! Iar de selecția de ceaiuri nici nu mai vorbim: un adevărat răsfăț al simțurilor. Dacă ajungi aici, nu uita să faci și câteva fotografii: feed-ul tău de Instagram va arăta minunat.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ceainăria Infinitea (@ceainaria_infinitea) pe

Green Tea (strada Dr. Burghelea, nr. 24)

Una dintre cele populare ceainării din București, Green Tea te așteaptă cu ceai bun, gustări la fel de bun, cărți faine, dar și un magazine din care puteți cumpăra tot felul de sortimente de ceai, accesorii și decorațiuni. Cea mai tare parte la Green Tea este structura sa, patru zone inspirate de patru culturi și stiluri diferite: salonul clasic, salonul japonez, salonul indian și Micul Paris.

Ceainăria Respiro (strada Doamnei, nr. 3)

La doi pași de Universitate se află o adevărată oază de liniște, Ceainăria Respiro, care ne-a plăcut din prima clipă pentru că este amenajată foarte drăguț, un stil minimalist, plin de culoare. Apoi i-am testat și bunătățile și da, chiar este ce trebuie. În plus, cei de la Respiro organizează adesea evenimente sau seri tematice (cu jocuri, sesiuni de colorat și multă veselie), așa că n-ar strica să le verifici agenda.

Bohemia Tea House (strada Poiana Narciselor, nr. 1)

O altă ceainărie cu atmosferă de poveste care ne place tare mult este Bohemia Tea House, care se află foarte aproape de Cișmigiu (deci dacă aveți drum prin parc, faceți un popas și la ceainărie). Aici te așteaptă tarte bune, tort, biscuiți de casă și brioșe, care merg de minune cu un ceai delicios.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Bohemia Tea House (@ceainaria_bohemia) pe

Ceai la Vlaicu (strada Aurel Vlaicu, nr. 47)

Dacă nu ai băut până acum un Ceai la Vlaicu, e momentul să le treci cât de curând pragul, pentru că te așteaptă un loc cu un farmec aparte. Grădina ceainăriei este înconjurată de clădiri cu o arhitectură spectaculoasă (ca să vă dau un reper și mai bun, ceainăria e undeva în spatele Institutului Francez din București), așa că te vei bucura și de o priveliște frumoasă cât timp îți savurezi ceaiul preferat.

Shiva Coffee & Tea (strada Mihai Eminescu, nr. 73)

Dacă îți place cultura arabă, trebuie să le calci pragul celor de la Shiva Coffee & Tea, un loc cu un design care chiar pare desprins din O mie și una de nopți. În plus, știm cu toții că arabii au tot felul de ritualuri ale ceaiului, așa că sunt șanse mari să găsești aici cele mai bune arome din oraș.

Foto: Camera din față/Răzvan Oprea-Balaiș

Categorii Lifestyle