Unde bei un vin bun în București?

Am aflat deja unde bem cea mai bună cafea din București (recomandări de locuri faine sunt aici și aici), am colindat orașul în căutarea unei felii de pizza delicioase (și am găsi câteva pizzerii senzaționale aici) și am rămas la un ceai cald, că tot a început sezonul rece și a venit vremea să ne adăpostim în locuri cozy.

După toate aceste recomandări, astăzi schimbăm puțin registrul și trecem la un subiect ceva mai serios. Pentru că, nu-i așa, vinurile sunt pentru oameni serioși. Și încă nu am descoperit o persoană care să refuze un pahar de rosé. Și cum în București apar tot mai multe wine baruri și wine shopuri pentru pasionați, dar și pentru consumatorii ocazionali, astăzi facem o trecere în revistă a celor mai faine locuri în care poți bea un pahar de vin bun. Locuri perfecte pentru un date, o ieșire cu prietenii, o seară de relaxare și distracție alături de oamenii dragi.

Bruno Wine Bar (strada Covaci, nr. 3)

Un loc mic, boem, cu o selecție senzațională de vinuri și platouri cu brânzeturi ce acompaniază excelent sortimentele de vin, Bruno se numără printre wine barurile cu tradiție din București. Situat chiar în inima orașului, în Centrul Vechi, Bruno este alegerea perfectă pentru o seară în doi sau o ieșire cu prietenii și asta pentru aici vei găsi o echipă de profesioniști care îți vor face recomandări personalizate și te vor îndruma către cele mai bune sortimente în funcție de gusturile tale. Ține cont totuși de faptul că Bruno este un wine bar foarte căutat, așa că n-ar strica să faci rezervare înainte să vii aici. Locul este plin în fiecare seară.

Ethic Wine (strada Banu Antonache, nr. 55)

Dacă ai drum prin Floreasca și câteva momente libere la dispoziție, nu ai voie să ratezi Ethic Wine, wine shopul cu una dintre cele mai mari selecții de vinuri românești și străinele (unele sortimente se găsesc în exclusivitate aici). Este imposibil să nu te îndrăgostești de atmosfera de-aici, de aromele și poveștile sortimentelor de vin!

Tasting Room by Ethic Wine (Strada Puțul lui Zamfir, nr. 64)

Un loc extraordinar, care îi satisface chiar și pe cei mai pretențioși clienți, Tasting Room by Ethic Wine este locul unde bucătăria fusion și ingredientele naturale, de sezon, au parte de o întâlnire savuroasă cu cele peste 800 de etichete de la Ethic Wine. Rezultatul? Un meniu absolut delicios (trebuie să încercați pastele cu fructe de mare și somonul cu orez basmati), completat de o selecție de vinuri din care îți va fi greu să alegi.

Nido Kitchen & Wine (Aleea Alexandru, nr. 35)

Nido se numără printre locurile noastre preferate din oraș și asta pentru că reprezintă mai mult decât un loc fain pentru o degustare de vin. Nido Kitchen & Wine oferă un pachet complet: un meniu excelent, cu preparate care ies un pic din tiparele obișnuite și care sunt incredibil de gustoase, o selecție eclectică de vinuri, de la branduri mainstream la sortimente premium pe care le găsești destul de rar, un design elegant (care chiar se potrivește pentru o cină romantică) și o echipă pregătită oricând să te ajute să faci cele mai bune alegeri!

Abel’s Wine Bar (Strada Nicolae Tonitza, nr. 10)

Un alt loc de trecut pe listă este și Abel’s Wine Bar, care se află tot în Centrul istoric al Bucureștiului, dar puțin mai departe de acea zonă turistică și foarte aglomerată. Abel’s înseamnă, înainte de orice altceva, o selecție de vinuri bune și o atmosferă caldă și prietenoasă, ceea ce îl transformă în spațiul perfect pentru o seară de stat la povești alături de oamenii dragi din viața ta.

Suento (Strada Toamnei, nr. 101)

Pe lângă faptul că este unul dintre locurile noastre preferate din București, pe care îl alegem adesea pentru pauza de prânz, Suento are și o selecție impresionantă de vinuri. Un pahar de rosé, o porție de tagliatelle, poate un păstrăv de la Valeputna alături de carpaccio de legume sau pulpă de rață confiată alături de piure morcovi și neapărat un desert (brownie-ul cu mousse de Baileys este preferatul nostru): iată cum arată planul perfect pentru o seară la Suento.

cof

VINO (strada Mihai Eminescu, nr. 71)

Încheiem lista recomandărilor pentru pasionații de vin cu VINO, un wine bar foarte apreciat din București, un loc în care vei face cunoștință cu sortimente de Chardonnay sau Pinot absolut savuroase, un adevărat răsfăț al papilelor gustative.

Foto: arhiva locurilor prezentate

Categorii Lifestyle