A List Magazine ∙ February 26, 2019 ∙ 6 min read

Duminică seara a fost una memorabilă nu numai pentru industria filmului, dar și pentru locuitorii Los Angelesului. Traficul a fost absolut infernal, dar “defilările” pe care le-am văzut așteptând la semafor au meritat orice timp pierdut. Tot Hollywoodul vibra in bașii petrecerilor care s-au desfășurat înainte, în timpul, și după premiile Oscar. Categoric, precum dictează tradiția, cea mai importantă petrecere a fost ținută de Vanity Fair unde s-au sărbatorit toate vedetele cîștigătoare. Apoi, premianții și vedetele au fost invitați de Madonna la petrecerea sa anuală pe care a găzduit-o acasa la managerul ei, Guy Oseary. Pe lângă cele mai faimoase, menționate mai sus, s-au organizat multe petreceri la care participanții, în ținute black-tie, au intrat pe covorul roșu, au dansat și s-au distrat într-o atmosfera de Oscar. The Governors Ball i-a avut ca invitați pe Barbara Streisand și Rami Malek la un dineu pregătit de faimosul Wolfgang Puck iar Elton John AIDS Foundation a găzduit vizionarea premiilor Oscar urmată de o licitație, la care o fotografie a lui Lady Gaga realizată de Mark Sellinger s-a vândut cu 50.000$ și un pian la care a cântat Elton John s-a adjudecat pentru 380.000$.

 

Printre câștigătorii Oscarurilor, au fost și câțiva la care nu ne așteptam, dar de care ne-am bucurat oricum.

 

Cel mai bun film: “Green Book”

“Green Book” a luat titlul celei mai importante categorii dintre premiile Oscar. În acest film, Dr. Don Shirley este un pianist afro-american de clasă mondială, care este pe punctul de a se angaja într-un turneu de concerte în Sudul Americii din 1962. Din cauza rasismului în acea perioadă, acesta are nevoie de șofer și protecție. Shirley îl recrutează pe Tony Lip, un bouncer dur din cartierul American-Italian din Bronx. Deși filmul a fost foarte plăcut, faptul că a câștigat cel mai prestigios premiu Oscar a fost cu siguranță o surpriză pentru industria din Hollywood. Când a apărut, filmul a stârnit multe critici, mai ales în legătura cu reprezentarea nationalitatilor și a raselor. De asemenea, mulți au fost de părere că acest film nu și-a atins potențialul artistic în cinematografie, cel puțin în comparație cu filmul Roma, care a fost preferat printre critici. Cu toate acestea, “Green Book” este un film foarte bun și blând. Aduce o stare de bine și este tare simpatic, iar actorii Viggo Mortensen și Mahershala Ali au jucat senzațional.

 

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron (“Roma”)

În categoria premiului celui mai bun regizor, a fost de așteptat ca Alfonso Cuaron să iasă căștigător. Acesta a adus la viață povestea nostalgică a lui Cleo. Cleo este una dintre cele două femei de serviciu care îi ajută pe Antonio și Sofía să aibă grijă de cei patru copii ai lor în Mexicul anului 1970. Apar complicații atunci când Antonio fuge dintr-o dată cu amanta lui, iar Cleo descoperă că este însărcinată. Prezentat în alb-negru, filmul este incredibil din puct de vedere artistic, și în același timp plin de emoție și amărăciune. Și mai interesant este că acesta a fost primul film în care Yalitza Aparicio (actrita din rolul principal) a jucat vreodată. Înainte de a debuta în film, Yalitza studia să fie educatoare de gradiniță, nicidecum actriță. Cu toate acestea, și ea a fost nominalizată pentru premiul Oscar – cea mai bună actriță în rol principal. Filmul a fost deosebit de realist, și actoria foarte expresivă. Acesta a fost un proiect foarte personal pentru Cuaron și chiar semi-autobiografic. Lucrând fără colaboratorul său obișnuit, Cuaron a avut o datorie dublă , atât în calitate de regizor cât și cinematograf. Filmul îmbină elemente ale neo-realismului cu o sensibilitate modernă – este un film extrem de intim și în ciuda faptului că a fost lansat pe Netflix, cea mai bună metodă de a ne bucura de acesta este pe marele ecran.

 

Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek (“Bohemian Rhapsody”)

“Bohemian Rhapsody” este un film care a fact senzație atât în lumea filmului cât și în lumea muzicii. Bazat pe povestea trupei Queen și a cântărețului Freddie Mercury, acest film a primit multe laude, dar si critici. Freddie a sfidat stereotipurile pentru a deveni unul dintre cei mai iubiți entertainer de pe planetă. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar. Aceștia ajung la un succes de neegalat, dar într-o întorsătură de evenimente neașteptată, Freddie, înconjurat de influențe mai întunecate, îi îndepărtează pe cei din trupă în căutarea carierei sale solo. Filmul în sine se poate spune ca a fost un pic dezordonat, concentrându-se pe cât de multe aspecte posibil din viața lui Freddie dar și din ascensiunea trupei Queen. Această dezordine a fost datorită unor controverse din cauza cărora directorul filmului a trebuit să renunțe la producție înainte să o poată termina. Pe lângă subtila incoerenta, acesta a fost un film distractiv. Rami Malek a cântat și a dansat pe scena pe ritmul melodiilor Queen, și asta cu siguranța a fost punctul forte al filmului. Acesta a jucat incredibil, meritându-si din plin premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal.

 

Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman (“The Favourite”)

“The Favourite” a fost unul dintre cele mai așteptate filmele ale anului in Hollywood și a surprins plăcut atât publicul, cât și criticii. La începutul secolului al XVIII-lea, Anglia se află în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele de rață și mâncatul de ananas sunt în plină înflorire. O tânără regină Anne ocupă tronul, iar prietena ei apropiată, Lady Sarah, guvernează țara în locul ei, în timp ce are grija de sănătatea și temperamentul mercurial al lui Anne. Când o nouă servitoare, Abigail, sosește, farmecul ei o atrage pe Sarah. Sarah o ia pe Abigail sub aripa ei, iar Abigail vede o șansă să se întoarcă la rădăcinile ei aristocratice. S-a vorbit si s-a scris mult despre acest film, dar, surprinzător, atenția publicului și a criticilor nu s-a îndreptat mai deloc către rolul Oliviei Colman. Cele mai multe comentarii in legătura cu acest film au fost adresate către Emma Stone si Rachel Weisz, iar din cauza aceasta, nominalizarea Oliviei Colman a fost cu adevărat surprinzătoare, dar în același timp, binevenită și apreciată. Regizat de Yorgos Lanthimons, filmul prezintă un amestec de comedie întunecată, dramă și satiră. De obicei, rolurilor comice rar le sunt acordate premii, dar portretizarea Oliviei Colman a unei femei mature cu temperamentul unui copil a fost aproape perfect. Fiind primul premiu Oscar primit, discursul Oliviei a fost extrem de sincer și autentic, exprimându-și șocul la aflarea deciziei.

Text de Ana Geoană

Related Posts

Amna și Dorian Popa lansează o nouă piesă

În colaborare cu Sprint Music, Amna și Dorian Popa aduc în fața admiratorilor săi un motiv în plus…

Adele renunță la muzică și se apucă de școală

Adele (34 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător: artista britanică a declarat că vrea să se…

Nicu Bocancea inaugurează Orangeria Iris -sera de evenimente unice de langa Bucuresti

Nicu Bocancea, master florist internațional și al patrulea cel mai bun florist al Europei, sărbătorește, pe 26 octombrie,…

The royal style: Regina Rania a Iordaniei

Regina Rania a Iordaniei este una dintre cele mai rafinate prezențe ale lumii. Ceva mai puțin discutată decât…

Lichiu cu prune – o rețetă recomandată de Adi Hădean

Lichiul sau hencleșul are origini săsești, iar în aceste zone se pune deasupra prunelor cremă de smântână sau…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă horoscopul în săptămâna…

Andra&Smiley lansează prima piesa împreună: „Doar vina ta”

Andra și Smiley au lansat prima lor piesă împreună, intitulată ”Doar vina ta”. Melodia este însoțită și de…

Celebrul rapper Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis…

ANSON’S: Eleganță și calitate în stil masculin

De aproape un an pe piața din România, ANSON’S te invită să descoperi într-o atmosferă aparte cele mai…

Ce să cumpărăm toamna aceasta de la Half is free

Mâine are loc ediția de toamnă a îndrăgitului târg Half is free. Dacă nu vrei să ratezi cele…