Monica Cismaru ∙ April 3, 2019 ∙ 3 min read

Câteodată, îmi place să mă poziționez contra curentului și să spun că Trăiesc ca să mănânc, nu că mănânc ca să trăiesc. Mai ales când e vorba de mâncare bună și de vin pe măsură. Și mai ales când am și ocazia să iau masa într-o companie selectă. Această „treime” care compune cina perfectă și după care tânjește orice bon-vivant s-a întâmplat în seara în care Hochland a relansat Atelier – gama de brânzeturi maturate în Salina Praid, totul sub conceptul creativ „Gustul zilelor bune”.

Invitata specială a evenimentului a fost Iulia Scavo, somelier cu peste zece ani de experiență în domeniu, dublă medaliată cu bronz la concursul „Cel Mai Bun Somelier Din Europa” în 2013 și 2017, care a susținut un masterclass despre brânză și vin și despre sinergia dată de aceste două elemente. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că pot fi folosite atâtea epitete pentru brânză și vin – gustul, culoarea, textura pot fi descrise în atât de multe cuvinte și senzații, încât nu te mai saturi de mâncat și de ascultat. 

Hochland atelier

Am testat și noi, pe rând, cele trei sortimente care compun gama Atelier – Natur, Alintată cu Vin și pe cel mai nou dintre ele – Cremoasă și, sub îndrumarea Iuliei Scavo, ne-am dat timp să analizăm fiecare senzație trezită de aceste preparate – consistența mai cremoasă sau mai tare, gust mai pronunțat de lapte, de arome fructate, de fân, miros de unt proaspăt etc. Aceste experiențe senzoriale au fost dublate de satisfacția dată de caracterul artizanal al acestor brânzeturi și de faptul că sunt realizate după o rețetă 100% românească în Fabrica Hochland de la Sovata și maturate artizanal în Salina Praid.

Hochland atelier

Diferența dintre cele trei rețete – Natur, Alintată cu Vin și Cremoasă – este dată de mixul de culturi folosite și de perioada de maturare. În funcție de toate acestea, brânzeturile capătă gusturi unice și texturi diferite de la o rețetă la alta. „Brânza Cremoasă mi se pare mai potrivită pentru aperitiv și îi putem asocia ceea ce consumăm la începutul mesei, adică vinuri spumante. Celelalte două tipuri – Natur și Alintată cu Vin se focalizează mai mult pe sfârșitul mesei, având o complexitate adusă de maturarea diferită, și pot avea asocieri interesante, în special cu vinuri albe”, explică Iulia Scavo.

iulia scavo Hochland atelier

Iulia Scavo, somelier

Întotdeauna am o bucată de brânză în frigider – nu-mi lipsește din meniul săptămânal, dacă nu zilnic. Alături de legume sau de fructe, îmi compun o masă rapidă și ușoară, pe care o iau uneori și la serviciu, la pachet. Și da, mi-am ales și preferata – e vorba despre sortimentul Natur – mi se pare că are consistența ideală – nici prea tare, nici prea moale, iar concentrația de sare și aroma ei sunt perfect echilibrate pentru gustul meu. Dar sunt sigură că topul preferințelor va fi o continuă rocadă, pentru că nu rezist niciodată unei bucăți bune de brânză maturată.

Related Posts

Amna și Dorian Popa lansează o nouă piesă

În colaborare cu Sprint Music, Amna și Dorian Popa aduc în fața admiratorilor săi un motiv în plus…

Adele renunță la muzică și se apucă de școală

Adele (34 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător: artista britanică a declarat că vrea să se…

Nicu Bocancea inaugurează Orangeria Iris -sera de evenimente unice de langa Bucuresti

Nicu Bocancea, master florist internațional și al patrulea cel mai bun florist al Europei, sărbătorește, pe 26 octombrie,…

The royal style: Regina Rania a Iordaniei

Regina Rania a Iordaniei este una dintre cele mai rafinate prezențe ale lumii. Ceva mai puțin discutată decât…

Lichiu cu prune – o rețetă recomandată de Adi Hădean

Lichiul sau hencleșul are origini săsești, iar în aceste zone se pune deasupra prunelor cremă de smântână sau…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă horoscopul în săptămâna…

Andra&Smiley lansează prima piesa împreună: „Doar vina ta”

Andra și Smiley au lansat prima lor piesă împreună, intitulată ”Doar vina ta”. Melodia este însoțită și de…

Celebrul rapper Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis…

ANSON’S: Eleganță și calitate în stil masculin

De aproape un an pe piața din România, ANSON’S te invită să descoperi într-o atmosferă aparte cele mai…

Ce să cumpărăm toamna aceasta de la Half is free

Mâine are loc ediția de toamnă a îndrăgitului târg Half is free. Dacă nu vrei să ratezi cele…