A List Magazine ∙ September 11, 2019 ∙ 3 min read

Acneea la vârsta maturităţii apare datorită unor factori care pot foarte uşor de controlat, spre deosebire de acneea la pubertate, care este influenţată în mare măsură de explozia hormonală specifică vârstei.

Geluri, creme și spalatul excesiv: cauze pentru acnee

Anumite produse cosmetice pot constitui o cauza bine determinata pentru declansarea acneei: cremele de faţă, loţiunile de protecţie solară, gelul de bierbierit şi toate celelalte produse pe bază de ulei pot înfunda porii şi astfel pielea nu mai poate respira, existând riscul apariţiei coşurilor. Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, schimbaţi produsele de îngrijire a părului şi pielii cu produse dermatocosmetice noncomedogenice. Stoarcerea coşurilor nu este deloc benefică şi poate face mai mult rău decât bine, crescând gradul de inflamaţie şi riscul de a rămâne cu cicatrici  permanente.

Spălatul excesiv şi gelurile exfoliante sunt, de asemenea, pe lista cauzelor. Spălatul excesiv cu săpunuri care conţin substanţe chimice agresive şi alcool nu fac decât să favorizeze apariţia acneei pentru că astfel pielea va secreta şi mai mult sebum pentru a compensa, astfel existând riscul crescut de apariţie a coşurilor. Si nu trebuie sa uitam de stres. Atunci când sunteţi stresaţi, organismul eliberează aşa-numitul hormon al stresului numit cortizol care poate favoriza hiperproducţia de uleiuri naturale ale glandelor sebacee.

Dezechilibrul hormonal (de exemplu: ciclul menstrual neregulat, sarcina, întreruperea administrării de anticoncepţionale orale etc.) poate fi un factor în aparișia acestei boli, dar și moștenirea genetică.

Diagnosticul precis, primul pas spre succes

În acest caz este esenţial să vă consultaţi cu un medic dermatolog pentru a vă oferi cele mai bune soluţii. În timpul consultatiei medicul dermatolog va efectua un examen clinic dermatologic, o anamneza amanuntita pentru a afla cat mai multe detalii despre istoricul afectiunii, factorii care agraveaza acneea, tratamente folosite. E posibil la unii pacienti medicul sa solicite efectuarea unor analize (cultura din leziuni cutanate, un panel de hormoni, ecografie transvaginala

Pe baza tuturor acestor informatii dermatologul va recomanda un tratament adaptat, PERSONALIZAT si il va ajusta in functie de evolutie.

Tratamente laser ultraperformante in acnee

Terapia laser reprezintă o metodă modernă și eficientă pentru tratamentul unei serii variate de afecțiuni. “Rezultatele apar imediat după procedură, nu există reacții adverse importante, vindecarea este rapidă, iar efectul se menține mult timp”, spune dr Amalia Anghel, medic primar dermatolog si fondator al clinicii Skinmed.
Clear Skin este un laser folosit în dermatologia estetică pentru mai multe tipuri de afecțiuni: acnee, cicatrici postacnee, afecțiuni vasculare, hiperpigmentație, îmbătranire.
Laserul Clear Skin are două acțiuni principale în tratamentul acneii active:
• va reduce flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene
• va reduce activitatea glandelor sebacee, acestea secretand sebuum în cantitate mai micî, mai fluid.
“Deoarece tratamentul nu afectează epidermul (stratul extern, protector al pielii) timpul de recuperare este scurt sau nu este necesar, față de alte lasere mai agresive”, precizeaza dr. Anghel Anghel.

Protocolul cuprinde o serie de 4-6 ședințe, spațiate la 2 săptămani si pot fi integrate unor protocoale de tratament complexe. O ședință de tratament durează 30 minute, nu necesită anestezie, senzația de obicei în timpul procedurii este căldura, ușoare întepături. Spre deosebire de alte tratamente pentru acnee (peeling chimic, laser CO2 fractionat, microneedling) pacientul se poate întoarce la activitățile zilnice pentru ca pielea nu a fost afectată și nu are nevoie de o perioadă de vindecare

Related Posts

Amna și Dorian Popa lansează o nouă piesă

În colaborare cu Sprint Music, Amna și Dorian Popa aduc în fața admiratorilor săi un motiv în plus…

Adele renunță la muzică și se apucă de școală

Adele (34 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător: artista britanică a declarat că vrea să se…

Nicu Bocancea inaugurează Orangeria Iris -sera de evenimente unice de langa Bucuresti

Nicu Bocancea, master florist internațional și al patrulea cel mai bun florist al Europei, sărbătorește, pe 26 octombrie,…

The royal style: Regina Rania a Iordaniei

Regina Rania a Iordaniei este una dintre cele mai rafinate prezențe ale lumii. Ceva mai puțin discutată decât…

Lichiu cu prune – o rețetă recomandată de Adi Hădean

Lichiul sau hencleșul are origini săsești, iar în aceste zone se pune deasupra prunelor cremă de smântână sau…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă horoscopul în săptămâna…

Andra&Smiley lansează prima piesa împreună: „Doar vina ta”

Andra și Smiley au lansat prima lor piesă împreună, intitulată ”Doar vina ta”. Melodia este însoțită și de…

Celebrul rapper Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis…

ANSON’S: Eleganță și calitate în stil masculin

De aproape un an pe piața din România, ANSON’S te invită să descoperi într-o atmosferă aparte cele mai…

Ce să cumpărăm toamna aceasta de la Half is free

Mâine are loc ediția de toamnă a îndrăgitului târg Half is free. Dacă nu vrei să ratezi cele…