Monica Cismaru ∙ April 30, 2019 ∙ 3 min read

revenire dupa paste

Odată ce au trecut Sărbătorile, timp în care ne-am desfătat cu toate bunătățile, am stat mai mult în casă și poate nu am făcut la fel de multă mișcare precum ne-am fi așteptat, e cazul să luăm măsuri și să revenim la regimul normal – adică mâncare sănătoasă, la ore fixe și sport.

Elimină tot ce a rămas de la masa de Paște, mai ales dulciurile

Sigur ți-au mai rămas ouă de ciocolată, prăjiituri, cozonac. Fă-le pachet și oferă-le altcuiva, nu trebuie să ții tentațiile în casă. N-o să le poți ocoli dacă le ai la îndemână.

Nu sări peste mese

Doar pentru că vii după o perioadă de excese alimentare și după repaus de sport nu înseamnă că trebuie să te înfometezi. Acest lucru poate duce la un rezultat opus celui dorit. Începe să mănânci trei mese ușoare, sănătoase și două gustări pe zi. Vei fi sătul și hrănit corespunzător.

Nu te cântări

Dupa câți carbohidrați ai consumat, e clar că acul cântarului trece de numărul care te mulțumește. În plus, e posibil și să reții mai multă apă, ceea ce contribuie la creșterea greutății de pe cântar. Concenterază-te pe ce ai de făcut în viitor și nu pe ce ai făcut până acum.

Revino la sala de sport cât poți de repede

Câteva kilograme în plus te pot targe în jos și din punct de vedere emoțional si ar putea să te facă să-ti pierzi motivația de a face efort. Treci peste acest gând și programează-te imediat la sală, după o sesiune de mișcare o sa te simți alt om. Endorfinele vor lucra asupra psihicului tău.

Sfatul specialistului

„De Paște, ca de oricare altă sărbătoare, românul mănâncă și bea mai mult decât de obicei. Problema de sărbători este cantitatea consumată și combinațiile care se fac. Ce este bine de știut este faptul că, atunci când consumăm alcool, organismul se oprește din metabolizarea alimentelor și se ocupă de eliminarea lui. Acest proces duce la îngrașarea rapidă a organismului, spune Florin Cujbă, antrenor de fitness. „Ideal este să consumați o singură masă grea pe zi, iar celelalte două să fie mai ușoare, cum ar fi carne la grătar cu legume”, exemplifică antrenorul.

florin cujba cum slabim dupa paște

Florin Cujbă, antrenor de fitness

În timp ce numărul de ouă care pot fi ciocnite este nelimitat, cel care pot fi însă consumate se reduce la două. „Două ouă fierte pe zi este o cantitate mai mult decât optimă. Nu intru în detalii dacă ele trebuie să fie cu sau fără gălbenuș… Să se consume întregi, dar fierte, exact așa cum este și datina”, precizează Florin Cujbă.

Cele cinci secrete pentru a rămâne în formă de sărbători, enumerate de Florin Cujbă, sunt următoarele:

  1. O singură masă îmbelșugată pe zi
  2. Două mese ușoare
  3. O formă de mișcare dimineața – alergat, circuit cu propria greutate, jogging
  4. Odihnă
  5. Multă apă

„Organismul reține multă apă în prima etapă. Dacă după sărbători te întorci rapid la mișcare vei avea surpriza ca în maximum 2 săptămâni să revii la normal. Nu poți depune grăsime în 4 zile de mâncat și băut. Sportul este o componentă ce nu trebuie sa lipsească din rutina zilnică. Ca să vă sperii puțin, principala cauză care duce la deces este alimentația dezechilibrată. Până în urmă cu 50 de ani ne confruntam cu boli infecțioase ca principala cauză, însă acum le avem pe cele cronice, care sunt generate în mare măsură de alimentația dezechilibrată și de lipsa mișcării”, a mai explicat antrenorul de fitness.

Foto: Hepta, PR

Related Posts

Cele mai întâlnite afecțiuni care îi aduc pe români la dermatolog

Deși există corelări între apariția anumitor simptome ale afecțiunilor și sezon, iar unele tipuri de tratament se pretează…

Amna și Dorian Popa lansează o nouă piesă

În colaborare cu Sprint Music, Amna și Dorian Popa aduc în fața admiratorilor săi un motiv în plus…

5 alimente care ne ajută să slăbim

Atunci când ne dorim să slăbim, alegerea alimentelor pe care le consumăm reprezintă un factor foarte important. Asta…

Despre teoria atașamentului și cum ne influențează ea în relații

Sunt multe teorii vehiculate în psihologie, însă teoria atașamentului este una dintre cele mai puternice, mai bine documentate și studiate dintre ele. Ea a fost inițal enunțată în anii ’50, ca apoi, până în ziua de azi, să fie studiată, aprofundată și rafinată pe parcursul a mai multde 70 de ani. Pe scurt, teoria atașamentului spune că așa cum am fost iubiți când am fost mici,  așa vom ști să iubim. În funcție  de câtă  conexiune  am avut cu îngrijitorii noștri (fie că erau părinții,  bunicii sau o bonă), cât de mult au știut și putut aceștia să ne împlinească nevoile (mai ales cele …

Yoga și beneficiile acestui tip de mișcare pentru angajați

Pe măsură ce tot mai mulți oameni descoperă beneficiile yoga, practica veche de 3 000 de ani își…

Grija pentru mediu, cea mai importantă tendință a momentului 

În era vitezei și a producțiilor record, una dintre cele mai importante preocupări ar trebui să devină grija…

Avantajele unei diete vegane

Motivația din spatele deciziei de a deveni vegan sau de a adopta un plan de nutriție vegană poate…

Adele renunță la muzică și se apucă de școală

Adele (34 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător: artista britanică a declarat că vrea să se…

Nicu Bocancea inaugurează Orangeria Iris -sera de evenimente unice de langa Bucuresti

Nicu Bocancea, master florist internațional și al patrulea cel mai bun florist al Europei, sărbătorește, pe 26 octombrie,…

The royal style: Regina Rania a Iordaniei

Regina Rania a Iordaniei este una dintre cele mai rafinate prezențe ale lumii. Ceva mai puțin discutată decât…