Monica Cismaru ∙ April 18, 2019 ∙ 3 min read

iqos alex chinneck milan design week

În fiecare an, timp de o săptămână, Milano devine punctul zero al artei și al designului, cu ocazia Milan Design Week. Fie că te afli pentru prima oară la eveniment, fie că ești un vizitator fidel, impactul este de fiecare dată același. Sute de expoziții, evenimente și oameni cool compun un tablou rafinat și vibrant al orașului italian.

De aproape 60 de ani, săptămâna care celebrează industria de design atrage vizitatori din toată lumea și a devenit evenimentul numărul unu în calendarul iubitorilor de artă și de arhitectură. Orașul capătă un aer proaspăt în care se împletesc culoarea, forma și structura, iar cei peste 500 000 de vizitatori care vin anual completează tabloul unui spectacol viu, flamboaiant, al cărui catalizator este pasiunea pentru frumos.

iqos alex chinneck milan design week

În acest context, Philip Morris International a inaugurat – în cadrul Milan Design Week – IQOS World by Alex Chinneck – o serie de lucrări grandioase, create de artistul britanic în spiritul inovației propuse de compania care promovează un viitor fără fum.

Creațiile lui Alex Chinneck ies imediat în evidență datorită abilității lui de a îmbina arta, arhitectura și teatrul, rezultatul fiind unul de scară monumentală, în care iluzia infinitului devine oarecum palpabilă.

iqos alex chinneck milan design week

Timp de cinci săptămâni, Alex Chinneck a lucrat la crearea operelor de artă modernă din cadrul Milan Design Week și găzduite de IQOS World. ”E un nou teritoriu creativ pentru mine”, spune artistul în fața lucrărilor impresionante, al căror punct comun este un fermoar care se deschide și care te duce imediat cu gândul la eliberarea de constrângeri și la conceptul de ”Thinking outside the box”. Numit de presa italiană un maestru al iluziilor, Alex primește cu modestie caracterizarea și se definește pe el însuși ca un artist, designer – ”Creăm experiențe artistice”, adaugă el.

iqos alex chinneck milan design week

”Joaca” lui cu lumina și cu formele – cu acest unzipping – sugerează senzația de nesfârșit, trimisă într-o direcție optimistă. Întrebat ce rol ocupă pragmatismul în economia lui artistică, Alex Chinneck a spus că încearcă să-și reprime latura pragmatică și să-și lase să se manifeste liberă imaginația creativă. Dar, în termeni de design și de predare a unor creații la o scară atât de mare, pragmatismul are rolul lui.

iqos alex chinneck milan design week

Alex Chinneck 

 

Așadar, peste 50 000 de oameni au venit să vadă IQOS World din cadrul Milan Design Week, să-și imprime pe retină expresia artistică a viitorului – reinterpretarea unică a unor elemente aparent obișnuite.

Milan Design Week constă din două componente – Salone del Mobile – locul care oferă o perspectivă la 360° asupra designului, artei și mobilei italiene și Fuorisalone – un set de evenimente care include numeroase expoziții de artă și de design. Spectrul designului s-a extins, însă, de-a lungul anilor, și asupra scenei auto, de tehnologie, de telecomunicații, modă și gastronomie și a creat un melanj urban fermecător.

 

Related Posts

Cele mai întâlnite afecțiuni care îi aduc pe români la dermatolog

Deși există corelări între apariția anumitor simptome ale afecțiunilor și sezon, iar unele tipuri de tratament se pretează…

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Castelul Windsor

Jucătoarea de tenis de origine română a reuşit performanţa de-a aduce primul trofeu US Open pentru Marea Britanie,…

Ce filme și seriale noi vedem în decembrie pe platformele de streaming

Filme de Crăciun, sezoane noi din serialele noastre preferate, povești numai bune pentru serile de iarnă: iată care…

Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de…

Zi de bine, România! – De 1 Decembrie, la PRO TV

  PRO TV a pregătit un program special de 1 Decembrie. Cătălin Măruță, Lili Sandu, Shurubel și Bogdan…

Cel mai bine tăinuit secret de la Palat, despre Regina Elisabeta, a fost dezvăluit

Suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață…

Nicola Peltz, nora Victoriei Beckham, în rol de vedetă Playboy în fimul ”Welcome to Chippendales”

Nicola Peltz Beckham, nora Victoriei Beckham și soția lui Brooklyn Beckham, a primit rolul vieții ei (de până…

Complexul rezidențial STEJARII este, de 14 ani, un etalon pe piața imobiliarelor de lux

Complexul rezidențial exclusivist Stejarii împlinește toamna aceasta 14 ani de la momentul lansării proiectului. Dezvoltat de Țiriac Imobiliare,…

Lourdes Leon, fiica Madonnei, calcă pe urmele mamei ei și se lansează în muzică

Lourdes Leon, fiica Madonnei, își asumă un risc imens și se lansează cu capul înainte în industria muzicală….

Ce vedete au început pregătirile pentru Crăciun

Pentru Reese Witherspoon, Kylie Jenner, Lindsay Lohan, Katy Perry și Millie Bobby Brown, numărătoarea inversă pentru Crăciun a…